Venus Syndrome – Cannibal Star

Facebookrssmail

Oorspronkelijk begonnen als een Dream Theater coverband genaamd ‘Metro Theater’, besluiten de mannen van Venus Syndrome eigen materiaal te gaan spelen. Dit materiaal komt hoofdzakelijk uit de koker van gitarist Ayman Mokdad. De bandnaam ‘Venus Syndrome’ is afgeleid van een verschijnsel dat te maken heeft met de klimaatverandering van de aarde (global warming). Niet alleen de bandnaam maar ook het grootste deel van de teksten gaan over dit verschijnsel. Een actueel thema dus wat wordt aangesneden. ‘Cannibal Star’ is het tweede album van Venus Syndrome.

Hun gelijknamige debuutalbum brachten ze vorig jaar in eigen beheer uit. Met dit tweede album probeert Venus Syndrome het allemaal wat professioneler aan te pakken. Voor de mix en mastering van het album is Simone Mularoni aangetrokken. Toch geen kleine naam, hij is onder andere bekend van zijn werk met als Eldritch, Rhapsody en Elvenking. Het is helaas niet te horen.

Het geluid is acceptabel maar maar niet bijzonder goed. Vooral de toetsen klinken erg ‘wollig’. Ik ben sowieso niet erg gecharmeerd van wat toetsenist Rodolfo Lima Sproesser laat horen op dit album. Ik krijg het idee dat hij vooral voor zichzelf staat te spelen. Zijn partijen passen totaal niet bij wat de andere muzikanten spelen en gaan nogal eens tegendraads tegen de muziek in. In mijn oren progressief maar dan op een heel verkeerde manier. Het zal geen verrassing zijn in welke muzikale hoek je dit album moet plaatsen.

De invloeden van grote voorbeeld Dream Theater zijn overduidelijk aanwezig. Aan zelfoverschatting ontbreekt het Venus Syndrome ook niet. In de bijgeleverde band biografie vergelijken ze zichzelf met bands als het al eerder genoemde Dream Theater, Symphony X en Fates Warning. Dit klopt ook wel grotendeels maar dan wel allemaal vele klassen minder. Venus Syndrome heeft met dit album weinig progressie gemaakt ten opzichte van het gelijknamige debuut. Middelmatige progressieve Metal die niet tot de verbeelding spreekt en weinig tot niets toevoegt aan je collectie. Wat dat betreft kun je beter je zuurverdiende centen besteden aan het nieuwe album van hun grote voorbeelden Dream Theater. (69/100) (Inframental Records)

Tracklist

1 Ouverture 2040 (2:41)
2 Dark Side Of The Sun (4:07)
3 Sideral Groove (5:33)
4 Sun Inside Me (4:53)
5 Golden Mind (4:37)
6 Empire Of The End (4:12)
7 Cannibal Star (3:11)
8 Breaking The Black Stars (4:23)
9 Tunnel Of Light (3:31)
10 Like A Monster (4:08)
11 Contaminate Me (4:40)

Line Up

Thibaud Pontet – Drums
Ayman Mokdad – Guitars
Rodolfo Lima Sproesser – Keyboards
Florian Guidat – Bass
Emanuelson – Vocals 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ