Avenged Sevenfold kondigt Shinedown en Black Stone Cherry aan als special guests

Facebookrssmail

Na een tour als special guest voor Metallica door de Verengde Staten in 2017 komt Avenged Sevenfold deze zomer terug naar Europa voor een tour langs de grote festivals. Tijdens deze festivaltour speelt de Amerikaanse metalband op dinsdag 12 juni een concert in de open lucht op Strijp-S in Eindhoven. De show is onderdeel van The Stage World Tour.

Voor deze show neemt Avenged Sevenfold twee special guests mee naar Eindhoven. De Amerikaanse hardrockbands Shinedown en Black Stone Cherry. Met deze toevoegingen is het avondvullend programma op Strijp-S compleet. De kaarten zijn reeds in de verkoop via Ticketmaster.

Shinedown debuteerde in 2003 met het album ‘Leave a Whisper’ en is sindsdien uitgegroeid tot een band van formaat. Met hun gruizige, energieke hardrock verkocht de band miljoenen albums en tourden de wereld rond. In mei van dit jaar verschijnt het nieuwste album van de band genaamd ‘Attention Attention’. De Amerikanen nemen een flinke dosis energie mee het podium op met als gevolg een kolkende meezingende massa hardrock liefhebbers bij iedere show.

Black Stone Cherry uit de Amerikaanse staat Kentucky is in eigen land een hele grote naam en langzaam maar zeker volgt ook Europa. De band doet hun roots eer aan met vuige heavy Southern rock. Het openen van een avond vol zwaar gitaarwerk op 12 juni kan dus met een gerust hart worden overgelaten aan de mannen van Black Stone Cherry.

Met hun ruwe mix van metal, hardrock en punk-pop is Avenged Sevenfold uitgegroeid tot één van de meest succesvolle Amerikaanse metalbands van dit moment. De band staat bekend om hun spectaculaire vurige liveshows, met uitverkochte arena’s en headlineshows op festivals over de hele wereld als gevolg. De laatste show van Avenged Sevenfold in Nederland was in februari 2017 in de Ziggo Dome met vele lovende recensies als gevolg.

In 2016 verscheen het meest recente album van de band genaamd ‘The Stage’, gevolgd door een deluxe edition in december vorig jaar. Deze bevat zeven extra studio tracks en vier nog niet eerder uitgebrachte liveopnames van hun meest recente show in de O2 Arena in Londen. De titeltrack van het album leverde de band hun eerste Grammy Award nominatie op voor Best Rock Song. Meer dan tien albums van de band bereikten de afgelopen 17 jaar o.a. diamond, platinum en gold status. Ze hebben meer dan een miljard videoviews en streams op hun naam staan, zijn één van de meest gedraaide artiesten op rock radio in de Verengde Staten en scoorden meerdere nummer één hits.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ