Sick Of It All – When The Smoke Clears

Facebookrssmail

press_cover_01De New Yorkse hardcore band Sick Of It All bestaat dit jaar 30 jaar en dat is reden voor een feestje. De band ging weer eens op een Europese toer en was o.a. te zien in de Amsterdamse Melkweg 30 jaar zonder onderbreking Sick Of It All is een prestatie op zich, al geldt dit eigenlijk alleen voor de broers Lou en Pete Koller. Drummer Armand Majidi is een paar jaar weggeweest en bassist Craig Setari kwam was in 1992 toen de band al zes jaar onderweg was.

Ter ere van dit 30 jarig bestaan heeft de band een EP uitgebracht, de EP ‘When The Smoke Clears’ telt vijf nummers en verscheen op 4 november via Century Media Records. De live show was een feest van herkenning met de traditionele krakers zoals we die van de mannen gewend zijn, maar geldt dit ook voor de jubileum EP? Ja en nee, Sick Of It All grijpt terug naar de oorsprong met hardcore punk nummers en melodieuze background vocals die feestelijk aandoen. Nu is het natuurlijk ook een feest jaar maar toch mis ik de rauwe agressie.

De EP opent met het titelnummer ‘When The Smoke Clears’, een stevig nummer met lekkere agressieve vocalen van Lou. De background vocals zijn vrolijk en beschrijft het gevoel van de band:

“When The Smoke Clears, what’s left is real
We will survive, the test of time
We’re out of steps, step down on line
We will survive and never give up”

Ook ‘Doomed Campaign’ is een nummer dat lekker in het gehoor ligt, met een fijn punky refrein. Ook in dit nummer hebben de mannen weer een boodschap. ‘Blood & Steel’ en ‘Fortress’ zijn nummers die nagenoeg naadloos aansluiten bij de eerder genoemde nummers: snel, agressief met background vocals met een punk vibe. De meeste agressie is te horen in ‘Black Venom’ waar Lou op het einde zijn gal spuit in een bijna metalcore stijl.

Een lekkere EP, verkrijgbaar op CD of 10″ vinyl en voor de fan een niet te missen release.

(8/10, Century Media Records)

Tracklist:
01. When The Smoke Clears
02. Black Venom
03. Doomed Campaign
04. Blood & Steel
05. Fortress

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ