Happy birthday Les Binks

Facebookrssmail

James Leslie Binks werd geboren op 5 april 1948 in Het Noord Ierse Portadown en is een heavy metal drummer die het meest bekendheid kreeg voor de drummer te zijn geweest Judas Priest. Les Binks was actief voor Judas Priest voor de periode van twee jaar (van maart 1977 tot juli 1979) en produceerde met hen twee albums te weten: ‘Stained Class’ (februari 1978) en ‘Killing Machine’ uitgebracht in oktober 1978. Ondanks zijn indruk wekende drums op deze album had Les moeite de drumpartijen live te brengen en Judas Priest huurde Dave Holland in die in de jaren 80 de drummer van de band was.

Behalve voor Judas Priest heeft Les in verschillende bands en projecten gespeeld zo drumde hij op Roger Glover’s album ‘The Butterfly Ball and the Grasshopper’s Feast’, met de legendarische zangers David Coverdale, Glenn Hughes, en Ronnie James Dio.

Verder is Les Binks actief geweest in bands als Lionheart, Tytan en Axis Point. Tegenwoordig speelt hij in de coverband Broken Bones.

RockMuZine Feliciteert Les met zijn 70ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ