Ook DeWolff, Lucifer en meer naar Helldorado

Facebookrssmail

Nog een half jaartje doorbijten. Dan is de zomer gelukkig voorbij en gaat op zaterdag 17 november the highway to Helldorado – The Incredible Rock & Roll Freakshow weer open. Afslag 66,6 naar Strijp-S nemen en dan het laatste stuk niemandsland richting Klokgebouw volgen, dat al van heinde en verre te zien is door een bloedrode mist met bliksemflitsen erboven. Deze mysterieuze plek is voor één dag per jaar het decor van heavy rockacts, circus side shows en comedy.

Vandaag voegt de organisatie met Banane Metalik, DeWolff, Drown the Clown, Greenleaf, Lucifer en The Picturebooks een zestal zeer Helldorado-waardige acts aan het duivelse programma toe. Meer specifiek / respectievelijk: Franse gore’n’roll; psychedelische ‘canis lupus’ bluesrock (NL); een clown die bezoekers beledigt tot hij kopje onder gaat; Zweedse vuige desertrockers; heavy bluesrock-all star band (ook uit Zweden) met o.a. Nicke ‘The Hellacopters’ Andersson en met frontvrouw Johanna Sadonis (ex-The Oath); en een Duitse biker tweemansband die met zijn rauwe ‘zero fucks given’ rock blues iedereen op de knieën krijgt.

Eerder werden al Death Alley, Death Do Us Part Dangershow, the Hip Priests, Hola Ghost, Kadavar, Turbonegro en Vurro aangekondigd. Meer namen volgen spoedig. Helldorado #2 wordt dit jaar op zaterdag 17 november in het Eindhovense Klokgebouw gehouden.

Vorig jaar november was het Eindhovense monumentale Klokgebouw een parallel universum dat bevolkt werd door een bonte stoet van magiërs, kluizenaars, heremieten, dwazen, bloedmooie vrouwen, slangenbezweerders, charlatans, duivels, rock-‘n’-rollfans en freaks in alle soorten en maten. Zij kwamen af op de eerste editie van het gloednieuwe en one of a kind festival Helldorado -The Incredible Rock & Roll Freakshow, dat 4000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwelkomde.

Met meer dan 30 acts op vier podia genaamd Lion Stage, Cobra Stage, Tarantula Stage en Cockroach Comedy Chapel (stand-up comedy), plus een heus loopspookhuis, bood het unieke rockfestival zijn nieuwsgierige bezoekers een memorabele dag en nacht die álle zintuigen prikkelden. Een gecombineerde space trip langs een rockfestijn (o.a. metal, psychedelica, surf, rock-‘n’-roll, trash, garage), comedyclub, Carnivale, kermis en circus- freakshow.

Helldorado – The Incredible Rock & Roll Freakshow
Op Helldorado zijn de muzikale entiteiten, de side show acts en stand-up comedy even belangrijk. Ze vormen samen met een ruim aanbod aan food & drinks een onheilige drie-eenheid. Een theatrale kruising tussen Jheronimus Bosch’ Tuin Der Lusten, Las Vegas in de jaren twintig van de vorige eeuw, Coney Island, Dantes La Divina Commedia en de Twilight Zone: even ongrijpbaar als betoverend. Helldorado oogt gevaarlijk maar is gastvrij en geestig.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ