Sanctuary als headliner op 2e Miracle Metal Meeting

Facebookrssmail
Foto (c) Dirk Behlau

Na een eerste geslaagde editie met onder andere Channel Zero als headliner en de roep van het publiek naar een 2e editie heeft de organisatie van het festival beslist om er volledig voor te gaan! Er komt dus een nieuwe Miracle Metal Meeting. Deze 2e editie gaat door op zaterdag 19 september 2020 in de Brielpoort in Deinze. Ze blijven bij de ambitie om een kleinschalig maar kwalitatief festival te organiseren met in hoofdzaak Belgische bands en dat kunnen we van RockMuZine alleen maar onderschrijven!

Een kwalitatief festival vraagt ook om goeie headliner en het bleek een pak moeilijker dan verwacht om die in België te vinden. Daarom hebben ze ervoor gekozen om voor een buitenlandse headliner te gaan. Voor de rest van de line-up programmeren ze net als vorig jaar uitsluitend Belgische bands.

Er zullen ook méér bands zijn dan vorig jaar. Op de eerste affiche stonden 5 bands en 2 DJ’s. In 2020 worden de DJ’s vervangen door extra bands. 7 bands in totaal dus, waarvan 6 Belgische en 1 buitenlandse headliner. Vandaag maken ze de headliner bekend. Dit is niemand minder dan de Amerikaanse trashmetalband Sanctuary.

Nadat ze dit jaar (2019) op Headbangers Open Air in Duitsland speelden, wat het Europees debuut was van de groep met de nieuwe zanger Joseph Michael, heeft Sanctuary tussen enkele concerten door in een studio in Duitsland gekampeerd om aan songs te werken voor een nieuw album.

Sanctuary ’s vierde studio album zal gereleased worden in de 2e helft van 2020 en zal songs als ‘We are the Fallen’, ‘Not of the Living’ en ‘Blind’ bevatten. De songs zijn geen terugkeer naar noch het verlaten van de klassieke Sanctuary sound.

Zanger Joseph Michael merkt op: “Lenny en ik hebben de nodige tijd genomen om elkaar te leren kennen als songwriters alvorens echt te beginnen graven en het album te beginnen schrijven. Warrel en Lenny waren zo’n magische combinatie en ondanks het feit dat het onmogelijk is om dat terug te krijgen, hebben we toch iets unieks uitgewerkt dat nog steeds vertrouwd zal aanvoelen voor de ‘die hard’-fans. We streven er naar om onze muzikale mogelijkheden op een bepaalde manier te laten samensmelten zodat we de fans iets nieuws kunnen brengen zonder aan het DNA te raken dat de band onderscheidt van anderen.”

In 2020 is het trouwens 30 jaar geleden dat hun iconische album ‘Into The Mirror Black‘ op de wereld werd losgelaten. Dit zal ongetwijfeld te merken zijn in de setlist.

De line-up van Sanctuary bestaat uit :

  • Joseph Michael : zang
  • Lenny Rutledge : gitaar
  • Dave Budbill : drums
  • George Hernandez : basgitaar
  • Joey Concepcion : gitaar
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ