Slayer geeft afscheidsconcert in de IJsselhallen

Facebookrssmail

15 november voor de laatste keer in Zwolle, en in Nederland: Slayer! De thrashgigant doet dan de IJsselhallen aan tijdens de afscheidstoernee. De Amerikanen nemen een fijne package mee: Lamb of God, Anthrax en Obituary. Er zijn nauwelijks bands in het genre te noemen die al zo ontzettend lang zo’n onvoorwaardelijke populariteit genieten als Slayer. Het viertal behoort tot de medegrondleggers van de thrashmetal en met album ‘Reign In Blood’ (1986) heeft men zelfs dé definitieve en klassieke thrashplaat gemaakt.

Dat wil overigens niet zeggen dat de rest van de output kwalitatief onderdoet. Verre van dat zelfs. De no-nonsense aanpak, de eigenwijze houding en vooral dat ultiem strakke en spijkerharde geluid van de heren zorgt ervoor dat eigenlijk ieder album er een is om te koesteren.

Lamb of God is een Amerikaanse groove- en thrashmetalband uit de Amerikaanse plaats Richmond. In 2000 verscheen het zeer succesvolle debuutalbum New American Gospel. Door het succes van hun debuut was Lamb of God al snel in zowel Amerika als Europa bekend.

Anthrax is een legende op zich; de Amerikaanse groep behoort samen met o.a. Slayer tot de zogenaamde ‘Big Four’ van de thrashmetal – waarvan je er vanavond dus gewoon twee te zijn krijgt! Op het laatste wapenfeit ‘Worship Music’ hamert de groep er weer een aantal briljante thrashgranaten uit.

Anthrax werd opgericht in 1981 in New York en mag gezien worden als één van de belangrijkste grondleggers van de speed- en thrashmetal. Samen met Slayer, Metallica en Megadeth maakt Anthrax deel uit van de zogenaamde Big Four. Grondleggers van de band waren gitarist Scott Ian en bassist Dan Lilker die al na de eerste plaat het hazenpad koos. De bezetting werd later aangevuld met gitarist Dan Spitz, drummer Charlie Benante en zanger Joey Belladonna. Het altijd bijzonder enthousiaste gezelschap brak in 1987 pas echt door met het veelgeprezen ‘Among The Living’, één jaar later gevolgd door het al even succesvolle ‘State Of Euphoria’. Na de vervanging van Belladonna door John Bush pakte Anthrax in

Obituary komen uit florida en zijn opgericht in 1985 ze behoren absolute top behoren binnen de deathmetal scene. Pioniers. Een ander woord kan je, om de heren van Obituary te omschrijven, niet bedenken. Begin jaren negentig zorgden zij, samen met Death en Morbid Angel, voor de blauwdruk van hoe death metal echt moest klinken. Geen tierlantijntjes, gewoon rammen. Een brute stamp in de maag. ‘Slowly We Rot’, ‘Cause Of Dead en ‘The End Complete’ zijn vandaag nog steeds verplichte kost als het om een goede handleiding in death metalland gaat. Niets of niemand heeft hen kunnen stoppen en ook anno 2016 weten ze nog zeker relevant uit de hoek te komen. Ook op GMM zijn ze kind aan huis en ze keren al voor de zevende keer terug, de komende editie. Obituary bewijst meer dan ooit dat death metal allesbehalve dood is

Slayer werd in 1981 opgericht in Los Angeles en wordt gezien als een van de grondleggers van het trashmetalgenre. Samen met medepioniers Metallica, Anthrax en Megadeth vormen zij ‘The Big Four’ van de trash/speedmetal, een genre wat wordt gekenmerkt door het snelle, zware en agressieve metalgeluid en maatschappijkritische teksten. De band bracht in wisselende formaties in totaal 12 studioalbums uit, waarvan doorbraakalbum Reign in Blood uit 1986 nog steeds wordt geroemd als een van de meest invloedrijkste metalalbums ooit.

De huidige bezetting van Slayer bestaat uit oprichters Tom Araya (basgitaar en zang) en Kerry King (gitaar) en daarnaast uit gitarist Gary Holt en drummer Paul Bostaph, die zich respectievelijk in 2011 en 2013 bij de band voegden na het overlijden van mede-oprichter Jeff Hanneman.

Na deze tournee is het echter definitief over. Slayer stopt er mee. De laatste kans dus om deze giganten aan het werk te zien!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ