Nieuw Ghost album wereldwijd een succes

Facebookrssmail

Ghost’s vierde heilige psalm ‘ Prequelle’ is wereldwijd een groot succes. Het nieuwe album, dat op 1 juni uit kwam, kwam in de US Billboard Top 200 albums op #3, op #2 Top Current Album, #1 Rock en #1 Vinyl, met in totaal meer dan 65.700 albums die alleen al in de eerste week van release in de VS werden verkocht.

‘Prequelle’ kwam ook op #1 binnen in Zweden, Noorwegen en Finland en de UK Rock Chart, Op #2 in Duitsland en Zwitserland, Op #3 in Mexico, #4 in Frankrijk en België (Vlaanderen), #5 in Spanje en België (Wallonië), #6 in Canada en Oostenrijk, #7 in Australië, #10 in het Verenigd Koninkrijk en Portugal, Pas op #14 in Nederland (incl. #2 in de Nederlandse Vinyl-lijsten), op #18 in Tsjechië, #31 in Griekenland, #33 in Polen, #36 in Italië en het meest recent ook in Nieuw-Zeeland, en hun heatseeker-hitlijst op #1.

‘ Prequelle’ is uitgebracht op 1 juni via Loma Vista Recordings / Spinefarm Records. Afgelopen week trad Ghost samen op met de legendarische metalband Candlemass om Metallica te eren door ‘Enter Sandman’ samen op te voeren toen Lars Ulrich en Robert Trujillo de Polar Music Prize van de koning van Zweden, Carl XVI Gustaf, ontvingen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ