Iron Hunter – Mankind Resistance

Facebookrssmail

Iron Hunter is een nog erg jonge Spaanse band, die medio 2015 is opgericht. De band raakt op volle stoom in 2016 als de band vijf-koppig wordt. Er kan zodoende worden toegewerkt naar een 7’’EP en naar optredens. De EP komt in het voorjaar van 2017 uit en wordt nu gevolgd door hun eerste full-length album, Mankind Resistance. Iron Hunter geeft aan heavy metal te maken en beïnvloed te zijn door o.a. Riot, Enforcer, Helloween en Skull Fist.

Het album ‘Mankind Resistance’ opent met ‘In the heat of the night’, een uptempo-nummer met een redelijk standaard riff en ook standaard opbouw, hoewel je er meer van verwacht is het zeker niet slecht, de solo is daarentegen erg prettig. Het volgende nummer ‘Street warriors’ heeft een lekkerder begin dan het openingsnummer, met een iets hoger tempo en ook flitsender riff. Dit nummer zou een betere album opener zijn geweest.

Na twee nummers is al duidelijk dat de hierboven gemelde invloeden wel kloppen, waarbij de veelal meerstemmige coupletten het geluid wat meer richting Duitse metal doen gaan. Hoewel ook hier en daar wel wat Iron Maiden-achtige geluiden klinken. De productie is voor een nog zo’n jonge band opvallend goed, alle instrumenten komen prima uit de verf en de zang is meer dan goed, in de lagere regionen klinkt de zang soms ietwat vlak. De andere nummers klinken ook allemaal goed tot uitstekend, uitschieters zijn voor mij nog ‘The deathbringer’ en ‘Beyond the black hole’, twee speedy metalbeukers en het instrumentaaltje ‘Starchaser’. Een prima debuut voor een nog erg jonge beginnende band en een aanrader voor elke traditionele heavy metal-fan. (81/100) (Fighter Records)

Tracklist ‘Mankind Resistance’:

1. In the Heat of the Night 04:26
2. Street Warriors 03:51
3. I’ll Die for You 03:24
4. The Deathbringer 03:42
5. Save the World 04:14
6. Starchaser 02:43 instrumentaal
7. Blood, Fire & Steel 03:50
8. Beyond the Black Hole 04:35
9. Killing Machine 03:53

Line-up:

Anxo Silva Bass
Alex Outeiro Drums
Paco Paz Guitars
Alex Sixstrings Guitars
Emi Ramirez Vocals

Guest/Session
Pacho Brea Vocals
Jack Bauer Vocals
Per Lengstedt Vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ