Maiden uniteD voor een uniek concert naar Koninklijk Theater Carré

Facebookrssmail

Maiden uniteD start in 2017 met een bijzonder project waarbij nieuwe muziek wordt opgenomen samen met speciale gastartiesten. De grote finale van het project is een unieke show in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam op zaterdag 27 januari 2018.

Maiden-uniteD

Maiden uniteD is opgericht in 2006 toen er vanuit de Iron Maiden Fanclub de vraag kwam naar iets anders dan een reguliere tribute. Er ontstond het idee om met verschillende muzikanten de muziek van Iron Maiden opnieuw te arrangeren en uit te voeren met voornamelijk akoestische instrumenten. Het idee vormde een show, de show groeide uit tot een project. Er was al snel een verzameling van wisselende muzikanten die zich graag aan het project verbonden. Onder andere Ruud Jolie (Within Temptation), Anneke van Giersbergen, Paul Di’Anno (ex- Iron Maiden), Wudstik, Blaze Bayley (ex-Iron Maiden), Marcela Bovio (Stream of Passion) en Perttu Kivilaakso (Apocalyptica) zijn onderdeel van het project.

Volgend jaar start Maiden uniteD met een nieuw bijzonder project. De groep trekt zich voor 10 dagen terug op locatie om nieuw materiaal op te nemen. Naast de reguliere wisselende artiesten nodigt de band hiervoor ook speciale gasten uit. De gasten komen uit hele verschillende genres in de muziek en er zitten een aantal opvallende namen tussen. De grote finale van het project is een unieke show in Koninklijk Theater Carré. Wie de gasten precies zijn en waar Maiden uniteD tijdelijk studio opzet maakt de band later dit jaar bekend.

Wat als een klein idee begon groeide in een hoog tempo uit tot iets groots. In 2010 bracht Maiden uniteD haar eerste plaat uit met de titel ”Mind The Acoustic Pieces” opgevolgd door “Across The Seventh Sea” in 2012. Inmiddels is in 2015 het derde album gelanceerd met de titel “Remembrance”. Maiden uniteD zet Iron Maiden klassiekers in een geheel nieuw daglicht.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ