Heerlense burgemeester Roemer wordt Metal-DJ

Facebookrssmail

Emile Roemer draait op zondag 23 december een dj-set in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Tijdens ‘Rumoer met Roemer’ draait de waarnemend burgemeester van Heerlen (thrash)metal en hardrock rondom het concert van een van zijn favoriete Nederlandse bands, Death Alley. Het wordt een van de laatste optredens van de Amsterdamse band die kort geleden aankondigde voor onbepaalde tijd te stoppen.

Al sinds de jaren 80 bezoekt Emile Roemer, de huidig waarnemend burgemeester van Heerlen, metalfestivals. Zijn liefde voor hardrock en metal steekt hij dan ook niet onder stoelen of banken en zo draait hij sinds 2015 zeer incidenteel als dj. De voormalig SP-leider deed dat met succes op festivals als Zwarte Cross en Fortarock. Bij een bezoek van de burgemeester aan het poppodium in zijn huidige gemeente in de zomer van 2018 constateerde Emile Roemer dat er niet veel metal en hardrock op het programma stond. Op de vraag welke band hij dan graag wilde zien, antwoordde hij: “Death Alley”.

Reden voor het programma-team van de NIEUWE NOR om een laatste poging te doen een optreden van de Amsterdamse band, die al op het verlanglijstje stond, te realiseren. Tot plezier van burgemeester Roemer is het gelukt nog één optreden van Death Alley te boeken in de NIEUWE NOR. Death Alley speelt heavy punked-out proto-metal en kondigde onlangs aan voor onbepaalde tijd te stoppen. Zelf zal Roemer op zondag 23 december zorgen voor een dj-set vol thrashmetal nummers van bekende en minder bekende heavy metal acts; van Metallica tot Trivium.

Naast Death Alley spelen er ook twee talentvolle Nederlandse bands op 23 december. RRRags (soulvolle, heavy rock uit de 70’s uit Oss) en Mt. Atlas (Stoner-, Grunge, en Garage Rock uit Heerlen) zijn de support-acts. Burgemeester Roemer erkent het belang van investeren in nieuw talent in de metal-scene. “Dat doe je niet alleen door de krakers uit het buitenland te promoten, maar ook de lokale bands”, gaf hij aan in een interview met Noisey in 2016. Een rol die de NIEUWE NOR als poppodium binnen Parkstad graag vervult.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ