Volbeat : Let’s Boogie! [Live from Telia Parken]

Facebookrssmail

De formatie Volbeat is zeer content met hun fans. Zij hebben als geen ander door, dat het nooit moet drijven op routine. En ze zijn misschien wel de hardst werkende band op dit moment. Begin 2019 staat hun zevende studio album gepland. Speciaal voor hun trouwe aanhang pakt de band groots uit. Door vlak voor de feestdagen met een uitgebreide registratie te komen van hun legendarische concert op Deense bodem. Het betreft hier een live registratie van een concert dat gegeven werd in Telia Parken. Het is de thuishaven van voetbalclub FC Kopenhagen. Met meer dan 48.000 mensen is het, het grootste concert ooit gegeven door een binnenlandse artiest in Kopenhagen.

26 Augustus 2017 werd alles vastgelegd op beeld en geluid. Na het intro is het vooral een feest der herkenning. ‘Radio Girl’ en publiekslieveling ‘Lola Montez’ worden uit volle borst meegezongen. Zangeres Mia Maja, die we kennen van het album ‘Seal the deal’ & ‘Let’s boogie’ zingt mee op ‘Let It Burn’. Na ‘Sad Man’s Tongue’ en ‘16 Dollars’ is het tijd voor twee nieuwe gasten. Banjo speler ‘Rod Sinclear’ en Kreator zanger ‘Mille Petrozza’ spelen mee op het nummer ‘7 Shots’.
Er worden heel veel nummers gespeeld van het album ‘Outlaw Gentlemen’ & ‘Shady Ladies’. Halverwege de set is het tijd voor een splinternieuw nummer ‘The Everlasting ‘.

Volbeat maakt er in de tweede helft een echte happening van en laat de ene na de andere gast opdraven. Johan Olsen, Barney Greenway en Danko Jones mogen hun zang kunsten laten horen, terwijl Metallica drummer Lars Ulrich in maar liefst twee nummers mee mag spelen. En in het nummer ‘A Warrior’s Call’ laat de band profbokser Mikkel Kessler opdraven. Als alle gasten geweest zijn is het tijd voor het laatste nummer ‘Still Counting’. Volbeat laat horen dat het een goed geoliede machine is waarbij zanger Michael Poulsen de touwtjes stevig in handen heeft. Het is een fantastische registratie geworden, En met beeld erbij is het helemaal smullen. Want het geheel is ook uitgebracht op Blu-ray en Dvd.

(90/100) (Universal)

Tracklist

cd1

 1. The Devil’s Bleeding Crown
 2. Heaven Nor Hell
 3. Radio Girl
 4. Lola Montez
 5. Let It Burn (feat. Mia Maja)
 6. Doc Holliday
 7. Sad Man’s Tongue
 8. 16 Dollars
 9. 7 Shots (feat. Mille Petrozza und Rod Sinclair)
 10. Fallen
 11. Slaytan
 12. Dead But Rising
 13. Goodbye Forever

  cd2

 14.   Maybellene I Hofteholder
 15. The Everlasting
 16. For Evigt (feat. Johan Olsen, Mia Maja und Rod Sinclair)
 17. Evelyn (feat. Mark Barney” Greenway)
 18. Lonesome Rider
 19. Seal The Deal
 20. The Garden’s Tale (feat. Johan Olsen)
 21. Guitar Gangsters and Cadillac Blood (feat. Lars Ulrich)
 22. Enter Sandman (feat. Lars Ulrich)
 23. A Warrior’s Call (feat. Mikkel Kessler)
 24. Black Rose (feat. Danko Jones)
 25. Pool Of Booze, Booze, Booza
 26. Still Counting

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ