BURNING WITCHES – BURNING WITCHES + BURNING ALIVE (re-release)

Facebookrssmail

Burning Witches weet hoe ze de aandacht vast moeten houden. Zoals ik in mijn review van hun tweede voltreffer ‘Hexenhammer’ reeds opmerkte smeden ze het metaal liefst gloeiend heet dus wordt kort na die release doodleuk het gelijknamige debuut door ‘Nuclear Blast’ opnieuw uitgebracht.

Gelukkig leidt dit geenszins tot oververhitting want dat debuut was ook een juweeltje en moeilijk verkrijgbaar (door BW-records en in een mum van tijd uitverkocht). ‘Nuclear Blast’ doet er dus alles aan om de band op de radar te krijgen maar is wel zo slim aan om een extraatje aan het album toe te voegen.

Het debuut opnieuw bespreken van het debuut is onzinnig omdat dat reeds vorig jaar door collega Peter Rotthier op deze site op zeer fraaie wijze is gebeurd. Dit relaas kun je hier teruglezen via https://rockmuzine.nl/2017/07/23/burning-witches-burning-witches/.

Ik beperk mij tot de 4 live tracks die eerder werden uitgebracht als ‘Burning Alive’, opnamen gemaakt tijdens hun eerste tournee. Hiervan krijgen we lekker pittige uitvoeringen van ‘Metal Demon’s’, ‘Black Widow’, ‘Holy Diver’ dat door de aanwezigen lekker wordt meegebruld, en ‘Burning Witches’. Helaas zijn het echt afzonderlijke live uitvoeringen en loopt het als geheel niet in elkaar over zodat de echte “live feel’ een beetje ontbreekt. Wel laten de dames nadrukkelijk horen dat zij live uitstekend voor de dag komen zowel op vocaal als instrumentaal vlak.

Burning Witches heeft het in zich om het te gaan maken en maakt de laatste opmerking van collega Rotthier maar meteen waar; “Als Burning Witches erin slaagt om deze songs ook live met dezelfde klasse op de dans los te laten dan is hun broodje zeker gebakken”. Bij deze dus, en dat zullen geen zoete broodjes worden maar een stevig stuk desembrood compleet met een pul bier.

Beide albums hebben de status cd van de maand verovert, een 100% score, dus dat moet genoeg zeggen. Een punt voor deze re-release ga ik dan ook niet geven. Enerzijds omdat het een re-release is, anderzijds omdat het dan 3x prijs zou worden. Wellicht dat de dames dan teveel naast hun schoentjes gaan lopen. Die prijs moeten ze met hun volgende exemplaar maar verdienen. Heb je het debuut nog niet in huis dan kun je hiermee je slag slaan en heb je weer een lekker onvervalst verslavend Heavy Metal exemplaar te pakken. (Nuclear Blast)

Tracklist:

 1. Black Widow 4:04
 2. Burning Witches 4:17
 3. Bloody Rose 3:51
 4. The Dark Companion 5:18
 5. Metal Demons 2:51
 6. Save Me4:40
 7. Creatures Of The Night 4:20
 8. We Eat Your Children 3:01
 9. Creator Of Hell 4:01
 10. The Deathlist 5:18
 11. Jawbreaker 3:34
 12. Metal Demons (live) 3:09
 13. Black Widow (live) 4:31
 14. Holy Diver (live) 4:23
 15. Burning Witches (live) 4:54

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ