Pain Of Salvation – Remedy LaneRe:visited (Re:mixed & Re:lived)

Facebookrssmail

Press_cover14 Jaar na het uitbrengen van hun “masterpiece” ‘Remedy Lane’ komt Daniel Gildenlow met de remix van dit album wat voor vele fans nog steeds wordt gezien als HET album van Pain of Salvation. De reden hiervan is simpel, Gildenlow was al geruime tijd benieuwd hoe deze plaat zou klinken als hij die in de handen zou liggen van producer/mixer Jens Bogren (Opeth, Symphony X, Haken etc.) die ook de platen BE(2004) en Scarsick(2007) van de band produceerde.

‘Remedy Lane’ is de vierde CD van de band. Bij het beluisteren van de CD krijg ik weer net zoveel kippenvel als toen ik deze voor het eerst hoorde in 2002. “Genuis” Gildenlow heeft met ‘Remedy Lane’ een tweede conceptalbum gemaakt (hiervoor zat ‘The Perfect Element part I’) wat bol staat van dramatiek, emotie en prachtige melodieuze nummers. Wanneer je bedenkt dat deze CD voor de band eigenlijk een “vluggertje” was om te maken geeft het maar weer eens aan wat een fantastische muzikant en schrijver Daniel Gildenlow is.

Er moest heel snel een opvolger komen van ‘The Perfect Element I’ aan het eind van 2000 omdat Mike Portnoy erg onder de indruk was van deze hardwerkende Zweden en hij de band mee vroeg als openings act voor de Six Degrees Tour van zijn toemalige band Dream Theater. De CD klinkt in de remix lekker fris en alles komt nog beter naar voren. Luister er maar eens naar met je koptelefoon op want dat is helemaal te gek! Jammer dat Daniel Gildenlow zo’n aparte kijk op heel veel zaken heeft, dat is mede de reden dat bandleden (zelfs zijn broer) het niet lang uithouden bij hem.

Helaas heeft dit in mijn ogen ook beslag gelegd op zijn manier van muziek maken en schrijven. Persoonlijk ben ik afgehaakt na ‘Scarsick’. Maar van deze remix wordt ik wel weer erg gelukkig. Het artwork is ook prachtig en de CD is voorzien van een uitgebreid boekje en uitgebreide liner notes door Gildenlow. Later dit jaar gaat de band met een nieuwe ruigere plaat komen die de voorlopige werktitel heeft ‘In The Passing Light Of day’.

Samen met deze mooie remix brengt de band ook het concert op CD uit wat ze hebben gegeven op Progpower USA in 2014. Daar hebben ze ‘Remedy Lane’ integraal gespeeld. Het is een prachtig package hoe deze CD nu wordt her – uitgebracht en is te koop als 2 CD digi-pack en 2 LP (gatefold) + CD en Digitale Download. Ik ben weer fan! (8/10) (InsideOut Music)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ