Otakusuite – Eggs

Facebookrssmail

Italiaanse psychrock met jazz- en progrockinvloeden: dat klinkt interessant. Zeker omdat op Otakusuite’s droomdebuutalbum ‘Eggs’ het zonder uitzondering instrumentale nummers zijn. Dan moet je als muzikant technisch wel iets in je mars hebben, maar dat zit bij dit trio uit Pisa wel goed, zeer goed zelfs.

Even voorstellen: Otakusuite, begonnen onder de naam The Quiestionmarks, speelt sinds 2017 onder hun huidige naam met op gitaar Marcos Rovini, op bas Dario Donati en op drums Elia Petrosino. Ze brachten na de naamsverandering de veelbelovende EP ‘La danza del sole’ uit en in 2018 werd gewerkt aan de nummers voor hun eerste volwaardige album ‘Eggs’.  Een jaar werd gezocht naar het geschikte platenlabel en dat werd uiteindelijk Argonauta Records.
Vanaf de eerste toon van opener ‘Chicken caravan deluxe’ hoor je dat de term psychrock de heren op het lijf geschreven is. Dit nummer bevat daarnaast zóveel stijlen dat je meteen een totaalindruk van het verdere verloop krijgt en dat smaakt naar meer!

De oorsprong van de psychrock door bands als Hawkwind, Jefferson Airplane, Grateful Dead en zelfs Blue Öyster Cult is duidelijk aanwezig, deze 70er jaren invloeden worden naar de 21e eeuw verplaatst en moeiteloos in hun muziek verwerkt. Improvisatietalent is continue aanwezig en verveelt geen moment, luister maar eens naar het lange outtro van ‘Manannan mac lir’ en het stevige ‘Country cousins meet the wolf’, tracks van het album die rond de tien minuten klokken. Dan weer dromerig en funky, dan weer melodische spacey Stoner rock met jazzinvloeden: fans van bands als de gevestigde naam Djam Karet zullen er hun vingers bij aflikken. Fusion spacerock is eigenlijk de beste benaming voor dit boeiende album dat alle kanten op vliegt. 

Het kleurrijke hoesontwerp en artwork van ‘Eggs’ kan je niet ontgaan, het lijkt wel een uitvergroot hoopje zilveren kaviaar, omringd door felle kleuren en het bandlogo, psychedelische kunst ten voeten uit.
Één minpuntje: het is jammer dat het nummer ‘Killer monk’ maar tweeëneenhalve minuut duurt!
(85/100) ( Argonauta Records)

Line-up:

Marcos Rovini – Guitar
Elia Petrosino – Drums
Dario Donati a.k.a. Il Lupo – Bass

Tracklist:

1 Chicken Caravan Deluxe
2 Manannan Mac Lir
3 Y.E.S. (Your Endless Serendipity)
4 Killer Monk
5 Country Cousins Meet The Wolf
6 The Curse Of The Bready Bready Flute
7 Insert Coin

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ