Happy birthday Jimmy Page

Facebookrssmail

James Patrick Page werd geboren in Heston, Londen op 9 januari 1944 en is een Brits gitarist beter bekend als Jimmy Page. Jimmy Page begon zijn muzikale carrière als sessiemuzikant van onder meer Marianne Faithfull ‘As tears go by’ en ‘I can’t explain’ van The Who, maar kreeg voor het eerst grote bekendheid als gitarist van de Britse band The Yardbirds. Toen deze band in 1968 uiteen viel stelde Jimmy Page een nieuwe band samen, genaamd Led Zeppelin. Met deze band zou hij bekend worden als een van de pioniers van de hardrock.

Na het overlijden van drummer John Bonham viel de band in 1980 uiteen. Sindsdien nam Jimmy Page nog een drietal albums op met Led Zeppelin-zanger Robert Plant, te weten ‘The Honeydrippers: Volume One’ (1984), ‘No quarter’ (1994) en ‘Walking into Clarksdale’ (1998). Ook maakte hij het album ‘Lovin’ up a storm’ met voormalig Led Zeppelin-bassist John Paul Jones en ging hij gelegenheidsformaties aan met diverse andere artiesten. Eind jaren tachtig probeerde Jimmy Page een nieuwe band op te richten met Paul Rodgers (Free en Bad Company) onder de naam The Firm. Deze band kwam echter nooit goed van de grond. Wel zou Jimmy Page met diverse andere artiesten samenwerkingsverbanden aangaan, onder andere met Black Crowes en David Coverdale (het album ‘Coverdale/Page’). Hij scoorde ook nog een hit met Puff Daddy: ‘Come With Me’.

Op 24 augustus 2008 begeleidde hij Leona Lewis in het nummer ‘Whole Lotta Love’ tijdens de slotmanifestatie van de Olympische Spelen in Peking.

RockMuZine feliciteert Jimmy Page met zijn 75ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ