Slayer naar 013

Facebookrssmail

Het stond al op onze Facebookpagina, maar nu heeft 013 het ook bevestigd: De Amerikaanse metalgiganten van Slayer komen deze zomer terug naar 013. De vaandeldragers van de thrash verkochten in 2015 de grote zaal van 013 nog met speels gemak uit, mede door het ijzersterke nieuwe album ‘Repenteless’. Op woensdag 12 juni komt de groep terug naar Tilburg.

Slayer is een instituut; er bestaat geen enkele andere metalband die al zo lang zo onvoorwaardelijk geliefd is bij een breed (metal)publiek. Slayer is vrijwel immuun voor hypes en op dat spijkerharde, compromisloze thrash geluid waarop de groep al sinds de jaren tachtig een patent heeft, valt nooit iets af te dingen.

De groep heeft diverse classics in het genre op z’n naam staan. De vierklapper ‘Hell Awaits’ (1985), ‘Reign In Blood’ (1986), ‘South Of Heaven’(1988) en ‘Seasons In The Abyss’ (1990) bijvoorbeeld. Maar ook recenter verschenen werk als ‘Christ Illusion’ (2006) en ‘World Painted Blood’ (2009) overstijgen met gemak de concurrentie. ‘Repentless’, het laatst verschenen album, verscheen in 2015 en is ook weer puur Slayer.

Op woensdag 21 juni komen de Amerikanen terug naar 013.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ