Flying Colors kondigen nieuw studio album ‘Third Degree’ aan

Facebookrssmail

Flying Colors kondigen de wereldwijde release aan van het derde studio album ‘Third Degree’, dat op 4 oktober zal uitkomen. Het titelloze debuutalbum lanceerde een carrière die de fans elke keer in spanning laat zodra de bandleden in de studio bijeenkomen. Het resultaat is niets minder dan magie tussen 5 vermaarde muzikanten.

Flying Colors kwam uit op 26 Oktober 2012, en leidde tot een top 10 notering in de Amerikaanse Billboard Hard Rock lijst, en nummer 11 in de BBC Rock Album lijst. In september 2014 volgde ‘Second Nature’, dat eveneens wereldwijd aansloeg. ‘Third Degree’ zal uitkomen op Digipack CD, gelimiteerd blauw vinyl (2LP met klaphoes en download kaart), zwart vinyl (2LP met klaphoes en download kaart) en een gelimiteerde CD box set met daarin het album, een 40-pagina tellend fotoboekje, 2 onderzetters en een bonus CD met 6 nummers.

Als bepaalde scheikundige elementen worden samengevoegd, kan het resultaat explosief zijn. Als bepaalde muzikale elementen worden samengevoegd, wordt het Flying Colors. Sterker nog, zodra de 5 heren – gitarist Steve Morse (Deep Purple, Dixie Dregs, ex-Kansas), drummer Mike Portnoy (Winery Dogs, ex-Dream Theater, Transatlantic), keyboard speler/zanger Neal Morse (Transatlantic, ex-Spock’s Beard, en een gevierd solo-artiest), bassist Dave LaRue (Dixie Dregs, ex-Joe Satriani) en de zanger Casey McPherson (Alpha Rev, The Sea Within) – hun talenten bundelen, dan is het resultaat een heerlijk klinkende mix waarin het gevoel voor melodie samensmelt met een enorme instrumentbeheersing.

Met Third Degree, het derde studio album in 7 jaar, stijgt Flying Colors naar nog grotere hoogten, verder bouwend op het startschot van het debuutalbum uit 2012 en het uitgebreide sonische palet van Second Nature uit 2014. Het nieuwe album laat horen hoe Flying Colors nieuwe grenzen blijft opzoeken. De negen nummers variëren van het tussen psychedelisch en klassiek klinkende “More”, via de Beach Boys-meet-Asia-sfeer van “Love Letter”, tot de diepgravende emoties van het afsluitende prog-epos “Crawl”. “There’s a lot of ear candy sprinkled throughout every song,” zo observeert Mike Portnoy, “and each one takes you on a little journey. As albums go, Third Degree is a complete piece that I don’t think ever overstays its welcome. I think it’s an enjoyable ride from start to finish.”

Flying Colors hebben negen concerten gepland, verdeeld over de VS en Europa, om zoveel mogelijk fans te kunnen bereiken tussen de vele andere band- en tourverplichtingen van de bandleden. “There’s an evolution happening within our sound on this record, and I’m excited to explore that onstage,” zegt McPherson. “We’ve seen that evolution start with this record, and we’re going to see it happen even more so on the fourth record, in terms of capturing all our beautiful differences.”

Portnoy ziet de toekomst van Flying Colors rooskleurig in. “Our mission statement when we came together is still the same now,” bevestigt hij. “It’s the same five guys with extremely different musical personalities and backgrounds coming together into a giant melting pot where it all comes out on the other end with music that’s accessible, melodic, deep, and colorful. That’s always been the goal of this band, and so far, I think we’re three for three.”

Tracklist ‘Third Degree’

The Loss Inside
More
Cadence
Guardian
Last Train Home
Geronimo
You Are Not Alone
Love Letter
Crawl

Deluxe CD Bonus CD:
Waiting For The Sun (Unreleased Bonus Studio Track)
Geronimo (Alternate Instrumental Arrangement & Mix)
You Are Not Alone (Alternate Instrumental Arrangement & Mix)
Love Letter (Alternate Acoustic Arrangement & Mix)
Last Train Home (Alternate Instrumental Arrangement & Mix)
Crawl (Alternate Instrumental Arrangement & Mix)

De band treedt dit jaar 4 keer op in Europa:
11 Dec 2019 – Pratteln, Switzerland – Z7
12 Dec 2019 – Cologne, Germany – Essigfabrik
13 Dec 2019 – Tilburg, Netherlands – 013
14 Dec 2019 – London, England – Shepherd’s Bush Empire

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ