Shades of Deep Water – Death’s Threshold

Facebookrssmail
Shades of Deep Water - Death's Threshold

Het is zes jaar geleden dat Shades of Deep Water een full-length album heeft uitgebracht, niet dat hij in de tussentijd stil heeft gezeten want er zijn wel EP’s en zelfs twee compilatie albums uitgekomen.

Shades of Deep Water komt uit Finland en is de band van de getalenteerde Juho Huuskola die alle instrumenten en de vocalen voor zijn rekening neemt. Het begon allemaal voor hem met demo’s in 2007, 2008 en 2009, daarna volgde in 2012 de eerste EP en in 2013 was daar dan het eerste album.

Ik ben een fan van dit genre, het kan me niet duister genoeg zijn. Eén van mijn favoriete componisten is Jozef van Wissem en hij heeft dit genre vele mooie stukken gebracht. Dat betekent niet automatisch dat ik dit meest recente werk van Shades of Deep Water ook kan aanbevelen. Helaas is ‘Death’s Threshold’ een beetje een teleurstelling.

Daar waar de lyrics echt beeldschoon zijn, poëzie met een muzikaal jasje eromheen gegoten, daar valt dat muzikale jasje toch wel tegen. Het is saai. De vier delen van het album zijn eentonig en gaan naadloos in elkaar over (wat normaal gesproken geen probleem hoeft te zijn natuurlijk). De instrumenten spelen constant hetzelfde deuntje waarbij de cimbalen van de drumkit te veel op de voorgrond treden. De vocalen zijn mat en vertolken niet de wanhoop die de lyrics juist zo fantastisch weergeven. Bij een band die onder andere funeral doom metal brengt verwacht je toch in ieder geval iets van emotie. En daar ontbreekt het aan.

Uiteraard is dit allemaal heel persoonlijk en laat je vooral niet weerhouden van het luisteren van Death’s Threshold, misschien vind je het wel prachtig. Gelukkig mogen smaken verschillen. (20/100) (Dunkelheit Productions)

Tracklist Death’s Threshold:

1. Death’s Threshold – part 1
2. Death’s Threshold – part 2
3. Death’s Threshold – part 3
4. Death’s Threshold – part 4

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ