BillyBio en Cutthroat LA zetten Baroeg op z’n kop

Facebookrssmail

Op een zeer koude woensdagavond komt er een hardcore legende naar de Rotterdamse Baroeg, Billy Graziadei van Biohazard en Powerflo komt met zijn soloband zijn debuutalbum ‘Feed the Fire’ promoten. Helaas is het niet al te druk, maar wel zeer gezellig in de Baroeg in Rotterdam. Als support heeft hij het uit Los Angeles afkomstige Cutthroat LA meegenomen.

Om klokslag 20.00 uur trapt de band af met hun set, Cutthroat LA speelt in de stijl van het eveneens uit Los Angeles afkomstige Downset, waar zanger Neil Roemer ook nog even de zang voor zijn rekening heeft genomen. Met een release is het duidelijk dat in het beschikbare half uurtje alle acht songs van dit album ‘Los Angeles’ voorbijkomen. Met veel energie en overtuiging krijgen we ‘Intoxicated’, ‘Crack the Code’, ‘We all Bleed the Same’ voorgeschoteld en is het aanwezige publiek redelijk opgewarmd voor BillyBio. Na de tour gaan de mannen weer de studio in om een nieuw album op te nemen om vervolgens aan het eind van de zomer naar Europa terug te komen.

Om 21.00 uur is het dan tijd voor de man die vanaf het begin van de jaren negentig furore maakte met het uit Brooklyn, New York afkomstige Biohazard, waarvan we de klassiekers ‘Urban Discipline’ en ‘the State of the World Adress’ nog wel zullen herinneren. Tijdens het energieke optreden ligt de nadruk op het solo debuut album ‘Feed the Fire’, maar wordt er ook teruggegrepen op het verleden en krijgen we Biohazardsongs voorbij met ‘How it is’, ‘Love Denied’, ‘Shades of Grey’, ‘Lot to Learn’ en uiteraard ‘Punishment’. Ook krijgen we een Powerflo song ‘Where I Stay’ voorgeschoteld en komt zanger Neil Roemer het podium op om de crossoversong ‘Judgment Night/ Slam’ mee te zingen.

Billy zingt de hele avond met een headset op, want stilstaan voor een microfoonstandaard kan de ADHD frontman gewoonweg niet en na iets meer dan een uur wordt het energieke optreden afgesloten met het eerste nummer van het solo album ‘Freedoms never Free’. Wie na dit optreden nog geen genoeg heeft van BillyBio, kon ook op donderdag en vrijdag nog naar de shows in Amsterdam en Eindhoven. Voor de Biohazard fans is het hopen dat de heren hun ego’s opzij kunnen zetten, om nogmaals hun fans te plezieren met optredens.

Foto’s (c) ilvy Maatman

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ