Behemoth als een stoomwals over TivoliVredenburg heen

Facebookrssmail

Op zaterdag 2 februari 2019 komt de Poolse metalband Behemoth voor een show naar Nederland en wel in het Utrechtse TivoliVredenburg. De band speelt in de uitverkochte Ronda zaal, waar ongeveer 2000 mensen inkunnen, heeft het Zweedse At the Gates en het Amerikaanse Wolves in the Throne Room als supports mee op tour. Tijdens deze tour hebben ze ook hun biertje in beperkte oplage meegenomen (fles van een halve liter kost 8 euro en is al tijdens het optreden van Wolves in the Throne Room op), de merchandise is ook bepaald niet goedkoop (35 euro voor een shirt en 60 euro voor een longsleeve). Maar genoeg geklaag, want het moet hier over de muziek gaan.

Om klokslag 19.00 uur mogen de Amerikanen van Wolves in the Throne Room de avond openen met hun atmosferische blackmetal, we krijgen in het half uurtje drie nummers te horen. Deze nummers staan alledrie op het uit 2017 afkomstige album ‘Thrice Woven’. Deze nummers worden vol overgave gebracht en het publiek wordt heerlijk opgewarmd tijdens ‘Angrboda’, ‘the Old Ones are With us’ en ‘Born from the Serpent’s Eye’. Een lekker half uurtje.

Hierna is het uit Göteborg Zweden afkomstige At the Gates die het podium betreden na het intro wordt er afgetrapt met het titelnummer van het vorig jaar uitgebrachte album ‘To Drink from the Night itself’ vervolgens komen ‘Slaughter of the Soul’ en ‘At War with Reality’ voorbij en zit de sfeer er gelijk goed in. Zanger Tomas Lindberg is tussendoor bezig om het publiek te betrekken bij het optreden, wat hem lukt en At the Gates speelt echt een prima show wat eindigt met ‘Blinded by Fear’ en ‘the Night Eternal’.

Na dit prima optreden is het wachten op de Poolse stoomwals Behemoth, die op tour zijn om hun laatste plaat ‘I loved You at Your Darkest’ gepromoot en het is weer smullen geblazen. Vlammen en CO2-kannonen en confetti worden weer de lucht in geblazen, het show element is toch weer wat groter geworden met ook nog de nodige maskers. Na het intro ‘Solve’ van het laatste album wordt er met ‘Wolves ov Siberia’ gestart, de hoogtepunten volgen elkaar rap op waaronder ‘Blow Your Trumpet’s, Gabriel!!’, ‘Bartzabel’, ‘God = Dog’ en ‘Lucifer’. En komt er met ‘We are the next 1000 Years’ en het op vier trommels gespeelde outro ‘Coagvla’ een einde aan een top avond met drie heerlijke optredens. Het wordt voor Behemoth tijd voor een stap naar grotere zalen.

Foto’s (c) Ruth Mampuys

Setlist Behemoth:
• Solve (intro)
• Wolves ov Siberia
• Daimonos
• Ora Pro Nubis Lucifer
• Bartzabel
• Ov Fire and the Void
• God = Dog
• Conquer All
• Ecclesia Diabolica Catholica
• Decade of Therion
• Blow Your Trumpets Gabriel
• Slaves Shall Serve
• Chant for Eschaton 2000
• Lucifer
• We are the Next 1000 Years
• Coagvla

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ