Parkway Drive, Agnostic Front, Comeback Kid, BillyBIO, No Fun At All en meer voor Jera On Air 2019

Facebookrssmail

We kunnen weer een flink aantal parels van namen toevoegen aan het indrukwekkende programma van Jera On Air 2019. Behalve Parkway Drive, die gisteravond na hun show in AFAS Live reeds aangekondigd was als headliner voor de zaterdag, zijn ook Agnostic Front, Comeback Kid, BillyBIO, No Fun At All, First Blood, Amsterdam Red Light District, Bad Omens, Landmvrks, Ploegendienst, Counting Coins, Polar en Random Hand bevestigd. Het grootste alternatieve festival van ons land vindt plaats van 27 tot en met 29 juni in Ysselsteyn (Limburg) en imponeerde eerder al met de aankondiging van bands als Sum 41, Architects, Heideroosjes en Hatebreed.

Parkway Drive, de metalcore-grootmacht uit Byron Bay, Australië. En Jera On Air, een festival in het Ysselsteynse Noord-Limburg dat nog altijd draait op vrijwilligers. Op het eerste oog een wereld van verschil, tussen deze twee. Maar schijn bedriegt. Waar Jera On Air na de eerste editie in 1992 jaar na jaar wist te groeien tot het grootste Nederlandse festival in het alternatieve genre, zo bewandelde ook Parkway Drive de weg der geleidelijkheid. Al in 2013 bleek het een gouden greep om Parkway Drive te boeken als headliner van het festival. Toen hadden ze net naam gemaakt en kregen ze een steeds groter wordende schare fans op het Europese vasteland. Waar Jera On Air alsmaar groeide, deed Parkway Drive hetzelfde. De fanbase bleef maar groeien en al snel werden de zalen en festivals groter. Zo zagen we Parkway Drive na hun uitstekende show op Jera On Air 2013 onder meer terug op Rock Am Ring, Sziget en Groezrock. Sterker nog: gisteren trad de band nog op in een nagenoeg uitverkochte AFAS Live. Dit alles in het kader van de promotie van het meest recente album ‘reverence’. Op de festivalweide hoor je eind juni nieuw werk van de band, maar ook de oude hits komen zonder twijfel voorbij.

Ook de Amerikaanse hardcorepunkers van Agnostic Front staan na 35 jaar nog steeds hun mannetje. Dat zullen ze op Jera On Air nog eens bevestigen. En ook de komst van Comeback Kid behoeft weinig uitleg. De Canadese punkers genieten al jaren succes met hun aanstekelijke sound. Datzelfde geldt voor No Fun At All. Heerlijke catchy poppunk afgewisseld met iets steverige nummers. De band is geknipt voor Jera On Air.

Verder springt ook de naam van BillyBIO in het oog. Het nieuwe project van Biohazard-zanger Billy Graziadei blijkt een schot in de roos. Datzelfde geldt voor de hardcore van First Blood. Daarnaast zien we sinds afgelopen weken ook Counting Coins, Random Hand, Amsterdam Red Light District, Polar, Bad Omens, Landmvrks en Ploegendienst terug in de line-up van Jera On Air.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ