Korpiklaani – Beer

Facebookrssmail

2018 Was een jubileumjaar voor de folk metal band Korpiklaani. Hun nieuwste album ‘Kulkija’ zag het levenslicht én vierde de band hun 15-jarig bestaan. Eind vorig jaar is de band gestart met een Europese jubileumtour (o.a. samen met Trollfest.) welke nog tot aan het festivalseizoen zal duren. Om het jubileum nog een extra tintje te geven brengt de band een speciale touredition uit van ‘Kulkija’, met daaraan toegevoegd ‘Beer’ als bonusdisk.

Het populairste livenummer en tevens band anthem is altijd ‘Beer Beer’ geweest (afkomstig van het album ‘Voice of Wilderness’ uit 2005.) Nu heeft de band op de bonusdisk deze track opgenomen in samenwerkingsverband met verschillende artiesten (onder anderen met onze eigen Heidevolk en met niemand minder dan Zetro van Exodus.) En eveneens is ‘Beer Beer’ in verschillende talen opgenomen (Behalve in onze eigen Nederlands is de track eveneens opgenomen in het Russisch en het Grieks.) In totaal 14 verschillende uitvoeringen van ‘Beer Beer’ over 37 minuten.

Alleen, zit je als luisteraar te wachten op ruim 14 verschillende uitvoeringen? Waarbij de sound van de track niet afwijkt van het origineel? Het is grappig om ‘Zetro van Exodus te horen in ‘folk metal stijl op de track ‘Beer Kill Kill’ en ook de Griekse en Russische versies met Jesper van Turisas en Troll Bends Fir zijn zeker leuk om te horen. Maar wat mij betreft had Korpiklaani het aantal tracks mogen beperken tot een maximum van vijf ofzo, want na dit aantal gaat de rest je vervelen.

‘Beer Mead’ met Chris van Alestorm voegt niks origineels toe wat betreft de inbreng, want Chris doet op deze track exact hetzelfde als wat hij bij Alestorm ook doet. En op de ‘Beer Beer’ versie met onze eigen Heidevolk is het Nederlands nauwelijks verstaanbaar. Ik begrijp waarom Korpiklaani dit heeft uitgebracht, en natuurlijk weet ik ook wel dat het slechts een leuk merchandise extraatje is, maar voor de echte diehard verzamelaar zou ik eerder zeggen: laat lekker links liggen. (30/100) (Nuclear Blast)

TRACKLIST BEER BEER:

 1. Kalja feat. Vesku from Klamydia
 2. Bier Bier feat. Gerre from Tankard
 3. Bíra Bíra feat. Fleret
 4. Øl Øl feat. Trollfest
 5. Shai Shai feat. Nytt Land
 6. Birra Birra feat. Emilio from Skiltron
 7. Beer Beer (Russian) feat. Troll Bends Fir
 8. Pivo Pivo feat. Meri from Irij
 9. Beer Beer (Greek) feat. Jesper from Turisas
 10. Pivo Pivo feat. Milan from Aschar
 11. Beer Kill Kill feat. Zetro from Exodus
 12. Beer Mead feat. Chris from Alestorm
 13. Mellanöl feat. Viking Danielson from Svarta ljuset
 14. Beer Beer feat. Heidevolk

LINE UP KORPIKLAANI

Jonne Järvelä – vocals, acoustic guitar, mandolin, percussion, violafon
Tuomas Rounakari – fiddle
Cane – guitar, backing vocals
Jarkko Aaltonen – bass
Sami Perttula – accordion
Matson Johansson – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ