To the Rats and Wolves – Cheap Love

Facebookrssmail

To the Rats and Wolves - Cheap LoveTo the Rats and Wolves is een jonge Duitse electronic metalcore band die al vanaf zijn begin hoge ogen opgooit. Helaas voor de band is dit succes eigenlijk alleen binnen Duitsland te voelen, aangezien het genre daar een stuk groter is. Het zestal brengt met ‘Cheap Love’ zijn derde album uit, welk na zo’n twee en één half jaar Dethroned opvolgt.

Het eerste wat opvalt aan het album is dat de band ‘volwassener’ klinkt op dit album. De elektronische invloeden die de band in zijn muziek verwerkt zijn meer naar de achtergrond getrokken en smelten beter samen met de instrumenten. Deze instrumenten zijn zelf ook overigens minder agressief. Er zijn vrij weinig ‘harde’ nummers op het album te vinden, hoewel de nummers die wel wat harder er hierdoor wat beter uitspringen. De vibe van het album is in ieder geval gevoelig, doch stevig.

‘Cheap Love’ luistert makkelijk weg, wat een positieve en negatieve kant met zich meebrengt. Het is een heerlijk album om op te zetten tijdens het werk, schoonmaken of autorijden, aangezien de muziek niet complex of druk is (op hier en daar een nummertje na). Aan de andere kant is het album dus als je rustig de tijd neemt om er naar te luisteren wat ‘leeg’. ‘Cheap Love’ is een stap uit de energieke richting die To the Rats and Wolves voorheen leek te hebben, wat voor sommige fans toch echt een gemis zal blijken.

De stap die To the Rats and Wolves met ‘Cheap Love’ zet is een stap in de richting van een volwassen, gedefinieerde sound. Het (grotendeels) uitblijven van het stevige werk haalt het niveau van het album niet omlaag en mede hierdoor heb ik toch wel flink respect voor de stap die het zestal maakt met dit album. Een aanrader voor iedereen die graag een wat rustiger metalcore schijfje zoekt. (75/100) (Arising Empire)

Tracklist Cheap Love:

1. Cheap Love
2. Therapy
3. All The Things
4. Never Stop
5. Friendz
6. Look What You Made Us Do
7. True (feat. Trevor Wentworth)
8. Cure
9. Famous
10. B.I.C.
11. Down

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ