Evil Conspiracy – Evil comes

Facebookrssmail

Evil Conspiracy – Evil comesIn 2000 formeren enkele Zweden de band Legions en nemen een demo op. Al snel treden er bezettingswisselingen op, met name het vinden van een geschikte zanger kost flink wat jaren en daarmee loopt ook het productieproces van nummers schrijven richting een album vertraging op. Wel wordt er tot en met 2006 met regelmaat een demo uitgebracht. Ook wordt er zo nu en dan opgetreden, o.a. in het voorprogramma van Evergrey en Sabaton. Als in 2009 de huidige zanger Fredrik Erikssen wordt gevonden, verwacht je dat de band stappen kan maken voor een full-album, hetgeen ze ook doen, maar het wachten is o.a. op een platendeal en die komt er pas begin 2014 bij Sliptrick Records. Het 1e album genaamd ‘Prime evil’ verschijnt dan in de zomer van datzelfde jaar.

Nu 5 jaar later verschijnt dan het 2e album, ‘Evil comes’. ‘Evil comes’ opent met ‘Dogs of war’, een vette midtemp beuker, een generiek metalnummer met een niet bijster originele gitaarriff, maar wel met een direct in je hoofd blijvend hangend refrein. De invloeden van Judas Priest, Accept, Saxon en landgenoten RAM liggen er dik bovenop. ‘We rise’ is een min of meer vergelijkbaar nummer. ‘When evil comes to town’ is meer uptempo, een lekkere stevige heavy metalsong, heeft ook een wat pakkender riff en fraaie melodische tussenstukken. Gaandeweg het album blijkt, dat in de nummers welke meer richting powermetal gaan, dat je hierin wel de invloeden van o.a.. Sabaton herkent.

‘Demons on speed’, ‘Pagan curse’ en ‘Resurrection’ zijn ook snelle nummers en gaan daardoor meteen weer meer richting pure heavy metal. In het langzame nummer ‘Endless darkness’, gaat het zelfs richting doom en dan dringt zich de vergelijking met landgenoten Candlemass op. Violent intent doet de naam eer aan, want dit is grotendeels een thrashnummer (de band geeft zelf ook thrash als invloed aan) met een fraaie gitaarriff en erg lekker loopje tijdens het refrein.

Kortom, een vrij afwisselend album met overwegend goede nummers, niet altijd even origineel, gespeeld door goede muzikanten en een prima productie, een aanrader voor fans van oldschool metal in een modern jasje. (82/100) (Sliptrick records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ