Cellar Darling herpakt zich na opstartproblemen

Facebookrssmail

Onderweg naar huis van een UK-tour besluit het Zwitserse Cellar Darling ook nog even een laatste stop te maken in de Helling (Utrecht). Met het net uitgekomen tweede album ‘The Spell’ op zak heeft de band genoeg materiaal om twee uur vol te spelen, waar de band naar verwachtingen bij in de buurt zal komen. Er zijn namelijk geen support acts en de show staat om 20:15 gepland.

Of dat laatste de waarheid was of een communicatiefout kunnen wij als publiek natuurlijk nooit achterhalen. Cellar Darling betreedt uiteindelijk net na half negen het podium en start zijn set met enkele nummers van zijn eerste album, ‘This is the Sound’. Na twee nummers wordt de set al echter kort onderbroken door technische problemen bij de drums. Ook na het derde nummer moet de set weer worden onderbroken, ditmaal iets langer. Frontvrouw Anna Murphy verontschuldigt zich namens de band en weet, hoewel ze aangeeft geen prater te zijn, het publiek te vermaken. Uiteindelijk lijkt dit ook een iets dichtere band te scheppen: het publiek lijkt wat losser tijdens de rest van de set.

Na nog een nummertje of twee van ‘This is the Sound’ gaat de band over op ‘The Spell’, om hier toch minstens driekwart van te spelen. De band klinkt goed, hoewel de drums wat luid lijken voor het relatief kleine zaaltje. De stem van Anna Murphy is net zo helder als dat deze op de albums klinkt, het gitaarspel klinkt strak en ook de draailier en dwarsfluit zijn duidelijk te horen waar deze worden gebruikt. De set is zo betoverend dat je bijna zou vergeten dat de band al één uur en één kwartier staat te spelen op het moment dat Anna Murphy aankondigt: “This will be our last song of tonight. Or at least, the last song of ‘The Spell’.”. De band verlaat het podium, maar komt zoals gebruikelijk toch weer op na luid gejuich. Het publiek mag een verzoeknummer doen en met weinig tegenstem wordt Queen cover ‘The Prophet’s Song’ gespeelt, gevolgd door nog een laatste nummer van ‘This is the Sound’.

Cellar Darling heeft zich prima weten te redden zonder support acts en met wat technische problemen en verdient hier toch wel wat krediet voor, zeker als band die pas zo’n drie jaar bestaat. Als je de kans krijgt de progressive folk rockers ooit live te zien, pak deze kans dan met beide handen aan!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ