Een mooie Thunder-dag avond in de Bosuil

Facebookrssmail

Thunder stond donderdagavond 4 april in De Bosuil in Weert. voor een concert waar velen naar uit keken. Aan Lovell’s Blade de twijfelachtige eer om te openen voor Thunder. Een vantevoren kansloze missie en dat bleek ook wel. Het publiek reageert tam op de goed gespeelde Rock van Lovell’s Blade. Lovell’s Blade bestaat deels uit leden van Picture. De ouderen onder ons zullen zich deze band nog wel kunnen herinneren.

In de jaren 80 brachten ze een paar goede albums uit. Ook ik heb goede herinneringen aan Picture. De muziek van Lovell’s Blade verschilt wel iets met dat van Picture maar in de snellere nummers zoals ‘Against The Grain’ hoor je nog wel degelijk de Picture-invloeden doorsijpelen. De sympathieke frontman Pete Lovell is nog steeds goed bij stem en zijn praatjes tussen de nummers door met een zwaar Engels accent zijn ontzettend amusant. Verder is het ook gewoon smullen van de muziek zelf. Wat mij betreft had Lovell’s Blade nog wel wat langer mogen spelen. Ik ga ze zeker nog een keer bezoeken als ze op een festival spelen of ergens headlinen.

Vervolgens is het de beurt aan Thunder. Zo tam als het publiek reageert op Lovell’s Blade’ zo enthousiast reageert de inmiddels goed gevulde Bosuil op de mannen van Thunder. Op de klanken van AC/DC’s Thunderstruck betreedt Thunder het podium en het publiek gaat als een dolle tekeer. Er wordt uitbundig geklapt, gesprongen, gezongen en gezwaaid bij ieder nummer. Danny Bowes is niet alleen een zeer goede zanger maar hij weet ook het publiek goed te bespelen.

De interactie tussen de band en het publiek is zeer goed. Voor mij persoonlijk had het wel af en toe wat minder gemogen omdat het  de vaart uit het optreden haalt maar daar denkt het merendeel van het publiek duidelijk anders over. We krijgen een mooie muzikale traktatie van Thunder met alle bekende nummers uit hun 30 jaar lange oeuvre.

Echte verrassingen kent het optreden niet. Hoogtepunten zijn natuurlijk ‘Low Life In High Places’ en ‘Love Walked In’ wat uit volle borst wordt meegezongen door het publiek. Ook ‘Backstreet Symphony’ wordt gespeeld, mijn persoonlijke hoogtepunt van de avond. Al met al is het weer genieten geblazen van deze nimmer teleurstellende band. Een zeer geslaagde ‘Thunder’dag avond in de Bosuil. 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ