Tangled Horns naar Metal Front Coevorden

Facebookrssmail

Zaterdag 14 september staat er muziek geïnspireerd door een breed  scala aan muziekstijlen uit zowel de hardere en rustigere hoek op het  programma in het Metal Front Coevorden. De verantwoordelijke bands  zijn, Tangled Horns uit Antwerpen met een mix van stoner, grunge en zelfs spacerock en Bjorn Flarf afkomstig uit Utrecht die iets doen met  waanzin, gecombineerd met songwriting aan de hand van algoritmes. Na  de zomerstop is dit de eerste gig die de programmering van MFC’s herfstagenda inluidt. Een goed begin is het halve werk zegt men en met deze twee monsterbands wordt daartoe een poging gedaan.

Tangled Horns

Tangled Horns is een rockband afkomstig uit Antwerpen met hun roots in  het Belgische Noorderkempen. De beste manier om hun muziek te omschrijven is stonerrock meets  grunge en garagerock met jaren negentig vibes waarbij er ook elementen  van 70’s spacerock zijn te horen.

De band staat bekend om hun solide, zweterige en energieke live shows.  Na een EP en drie albums waarvan de laatste ‘Unstoppable Force’ geproduceerd door ‘Pieter Kloos’ dateert uit 2016, brengt Tangled  Horns in 2018 een knaller van een plaat uit ‘Superglue for the Broken’. De band is geheel DIY en een perfect voorbeeld van de échte, integere,  hard werkende band die altijd de grenzen van hun eigen kunnen op  blijven zoeken. Met een goede fundering in de Belgische underground scene worden ze  steeds bekender bij het grotere publiek

Bands waarmee de heren Stef, Kris, Tim, Dennis en Raf op het podium hebben gestaan zijn o.a.: Clutch, Baroness, Atomic Bitchwax, Graveyard  en meer. Momenteel toert de band door Duitsland, België, Engeland en zal in  Nederland ook vaker van zich laten horen.

Foto (c) Jef Verschueren

Bjorn Flarf

Bjorn Flarf is een nieuwe en verrassende sensatie uit Utrecht brouwen  een smeltkroes van alles wat heavy is maar altijd met een melodisch  randje. Je zou hun muziekstijl kunnen omschrijven als indiecore maar  dat zal niet voor alle kenners een geheel juiste omschrijving zijn.  Deze band moet je echt live aanschouwen om de diversiteit,  originaliteit en energie ten volle te ervaren.  Wat je kunt verwachten  is een mix-up van stijlen waaronder; old school punk, hardcore, metal,  indie en rock.

Het zit hem voornamelijk in de teksten die zijn geschreven aan de hand  van gegenereerde algoritmes  genaamd ‘de Flarf methode’, dus vat niets  al te persoonlijk op. Blame it on the machine! Bjorn Flarf’s muziek is  gemaakt met handen, armen, voeten en stembanden en kan sporen bevatten  van bloed, zweet, tranen en wodka.

De bandleden zijn wel of niet bekend van bands zoals; Secret Handshake  Club, Black Decades, Status Apatus, Cathode en BgR. In oktober 2017  namen ze geheel live hun eerste album op getiteld, ‘Life in Sweden’.

Foto (c) Sive Photography

Zaterdagavond 14 september opent het Metal Front Coevorden de deuren om 21:00 uur en om 22:00 uur staat de eerste band klaar voor het startschot.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ