Battle Beast – No More Hollywood Endings

Facebookrssmail
Genre: Heavy Metal

Eind maart bracht de Finse Heavy metal band Battle Beast hun vijfde studio album uit via Nuclear Blast. Na de nodige tour ervaringen te hebben opgedaan in voorprogramma’s van bands als Nightwish, Sonata Arctica, Kamelot en onze eigen Delain zag de band hun naamsbekendheid alsmaar meer groeien.

Voor de opnamen van ‘Hollywood Endings’ hield de band alles lekker binnen eigen hand. Het album is geproduceerd en gemixed door toetsenist Janne Björkroth en de bandleden namen elk hun opnameleiding geheel voor eigen rekening.

Battle Beast lijkt met dit album verder te gaan daar waar de vorige plaat ‘Bringer of Pain’ uit 2017 ophield. Maar met ‘Hollywood Endings’ lijkt de band nu definitief te zijn doorgebroken.

Dat blijkt al vanaf de opener ‘Unbroken’.
De band klinkt beter dan ooit tevoren en zet direct een aantrekkelijke bombastische sound neer. Zangeres Noora Louhimo is op de top van haar kunnen en haalt werkelijk alles uit wat erin zit.

Uitstekende tracks zijn ‘Eden’, ‘Unfairy Tales’, ‘Endless Summer’, ‘The Hero’, ‘Piece of Me’, en ‘I Wish’. Gedurende deze tracks laat de band weliswaar een wat meer commerciëler geluid horen zonder daarbij al te poppy te klinken. Dat de band ooit heeft getoured met bombastgiganten binnen het genre zoals Nightwish en Delain blijkt uit de track ‘Raise Your Fists’.Deze track kent een Nightwish-achtige productie met dezelfde orchestrale intro en een verhaaltje als bridge.

Met ‘Hollywood Endings’ heeft Battle Beast hun beste album tot nu toe afgeleverd. Knap hoe de band de balans weet te houden tussen Pop en een aangename Metalsound. Eveneens weet de band orchestrale elementen te doseren. Uitstekend schijfje waarmee Battle Beast hun definitieve doorbraak vast kan houden en verder kan uitbouwen.

(88/100) (Nuclear Blast)

Tracklist No More Hollywood Endings

1. Unbroken
2. No More Hollywood Endings
3. Eden
4. Unfairy Tales
5. Endless Summer
6. The Hero
7. Piece Of Me
8. I Wish
9. Raise Your Fists
10. The Golden Horde
11. World On Fire

Line Up Battle Beast

Noora Louhimo – vocals
Joona Björkroth – guitars
Juuso Soinio – guitars
Eero Sipilä – bass
Janne Björkroth – keyboards
Pyry Vikky – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ