Atlas Pain – Tales of A Pathfinder

Facebookrssmail
Genre: Pagan Metal

Never Enough Alestorm! Onder die noemer zal de Italiaanse Pagan Metal band zichzelf geformeerd hebben in 2013. Met duidelijk een gedeelde liefde voor zeemansverhalen, zeemanskleding, filmmuziek, en natuurlijk Metal en folkmuziek brengt de band medio april hun tweede album ‘Tales of A Pathfinder’ uit via Scarlett Records.
Hun debuut, volgens de band een ware Rock Opera, ‘What The Oak Left’ uit 2017, kon al rekenen op lovende recensies. En met de tweede leg ‘Tales of A Pathfinder’ zal dit idem dito gaan gebeuren.

Want ‘Tales of A Pathfinder’ is met veel plezier te beluisteren. De humor spat van dit album af! Ideaal voor als je een dipje hebt of gewoon in een uitgelaten stemming.

Tracks als opener ‘The Coldest Year’ (Met geinige soundeffects van zeemeeuw – en oceaangeluiden als intro) En een leuke Keyboardopener zal de luisteraar al een lach op het gezicht doen verschijnen. Eveneens het verhaaltje als intro door vocalist Samuele Faulisi doet je glimlachen.

Wat daarna volgt is een lekker stevige en vrolijke mengelmoes van uitstekend gitaarspel, bijpassend stevig drumwerk, en vrolijke folk invloeden die allemaal met elkaar prima en aanstekelijk gemixt worden. Bovendien hebben tracks als ‘The Moving Empire’, ‘Hagakure’s Way’, ‘The Great Run’ lekkere meezing refreinen.

Vooral ‘The Great Run’ is een geweldige track met aan het einde zelfs een Dance-achtige keyboard intermezzo, welke perfect past bij de sound en bovenal humor van deze band. Zelfs het instrumentale ‘Kia Kaha’ doet je swingen op je stoel. Een kleine Rock Opera op dit album brengt de band met de elf minuten durende track ‘Homeland’. Geinig verhaal wordt hierin vertelt, welke vocaal wordt afgewisseld met achtergrondkoren, cleanvocals, en grunts. Een bijzondere en unieke combinatie.
Qua sound is de track niet heel vernieuwend met de typische bombast zoals we die kennen van menig Rock Opera track. Maar de band slaagt erin met overtuiging en bovenal humor te brengen.

Des te grappiger is de rustige instrumentale piano outro ‘The First Sight of A Blind Man’ na deze epos. Je kunt de discussie wel blijven voeren in hoeverre Folk en Pagan Metal bands nog origineel zijn vandaag de dag. Maar dat is zonde van je tijd. Waar het om gaat bij dit genre is dat je lekker kunt genieten van de muziek en vooral lekker mee kunt brullen met de teksten. En daarin is Atlas Pain op ‘Tales of A Pathfinder’ zeer zeker in geslaagd! Heerlijk vrolijke Pagan Metal muziek die muzikaal gezien zeer zeker van hoge kwaliteit is.
Prima schijfje voor de liefhebbers en waar iedereen vrolijk van zou kunnen worden.

(88/100) (Scarlett Records)

Tracklist: Tales of A Pathfinder

1. The Coldest Year
2. The Moving Empire
3. Hagakure’s Way
4. Ódauolegur
5. The Great Run’
6. Kia Kaha
7. Baba Jaga
8. Shahrazãd
9. Homeland
10. The First Sight of A Blind Man

Line Up: Atlas Pain

Samuele Faulisi – Vocals, Gitaar, Keyboards
Riccardo Floridia – Drums
Louie Raphael – Bass
Fabrizio Tartarini – Guitars

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ