Rendezvous Point – Universal Chaos

Facebookrssmail

Rendezvous Point is ontstaan in 2010 op de universiteit van Agder in Kristiansand waar de bandleden popular music performance studeerden. Al spoedig maakten ze naam in eigen land wat resulteerde dat Rendezvous Point in 2012 wordt uitgeroepen tot meestbelovende band van Zuid-Noorwegen  en datzelfde jaar mag optreden met het Kristiansand symfonieorkest.

Nadat ze in 2015 hun debuutalbum Solar Storm hebben uitgebracht gaat Rendezvous Point uitgebreid touren in Europa met Leprous, Haken en Long Distance Calling. Bands waar je Rendezvous Point wel mee kan vergelijken. Vervolgens duiken ze in 2017/2018 weer de studio in om hun 2e schijf Universal Chaos op te nemen voor Long Branch Records. De plaat ademt een duistere sfeer die goed past bij de thema’s die Universal Chaos behandelt.

De nummers gaan over het in conflict zijn met je gevoelens, gedachten en emoties. Ook lust en angst voor het onbekende worden op dit album onder de loep genomen. Geen gemakkelijke kost derhalve, zowel tekstueel en muzikaal wordt er veel geboden. Dit vraagt wel aandacht van de luisteraar maar neem je de moeite om er eens goed voor te gaan zitten is het ruim 3 kwartier genieten geblazen. De productie heeft Rendezvous Point zelf verzorgd en is dik in orde. Het album is zeer sterk en de kwaliteit van de nummers is hoog.

Enkele nummers due ik er uit wil lichten zijn het titelnummer ‘Universal Chaos’, Dat me zelfs aan Meshuggah doet denken; vooral het keyboard/basloopje is geniaal. Genieten geblazen! Na het hardste nummer ‘Universal Chaos’ volgt ‘Pressure’ met creatief drumwerk van meesterdrummer Baard Kolstad die ook bij Leprous op de trommels slaat. Ook een vermelding voor het Muse-achtige ‘Unfaithful’.

Dit album is een must voor iedereen die houdt van progressieve metal. Ik persoonlijk vind de afwisseling in de nummers een pluspunt. De nummers gaan van bruut tot ‘poppy’ maar behouden toch altijd hun eigen identiteit en dat is knap. (90/100) (Long Branch Records)

Track List

1 Apollo (5:32)
2 Digital Waste (4:22)
3 Universal Chaos (4:24)
4 Pressure (3:50)
5 The Fall (4:58)
6 The Takedown (5:49)
7 Unfaithful (3:59)
8 Resurrection (5:46)
9 Undefeated (4:56)

Line Up

Geirmund Hansen – Vocals
Baard Kolstad – Drums
Petter Hallaraker – Guitars
Nicolay Tangen Svennaes – Keyboards
Gunn-Hilde Erstad – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ