LEGENDS of ROCK Tribute Festival in Flora Boskoop

Facebookrssmail

Op zaterdag 9 september komt de internationale LEGENDS of ROCK Tribute Tour naar Flora Boskoop. Met shows van AC/DC by AC/DC UK (GB), Metallica by Present Danger en Guns N’ Roses/Slash by Slash N’ Roses wordt dit gegarandeerd een live spektakel vol klassiekers van de grootste rockbands op aarde. De tributebands zijn van internationale allure en verwacht dan ook een aaneenschakeling van dynamische rockshows die je de ultieme live beleving geven! De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste (tribute)bands van Nederland, België, Engeland en Duitsland de mooiste podia te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen.

AC/DC by AC/DC UK (GB)
Het Engelse AC/DC UK is zonder twijfel de beste AC/DC tributeband van Europa. Dat hebben zij mede te danken aan de authentiek ogende Angus met zijn virtuoze gitaarspel en dynamische podium performance en aan het feit dat zowel Bon Scott als Brian Johnson de revue passeren. Alles aan AC/DC UK is authentiek; de strip-act van Angus, de Gibson en Gretsch gitaren en zelfs Bon Scotts wandeling door het publiek met Angus op z’n schouders. De band knalt klassiekers uit de complete AC/DC catalogus. Van High Voltage uit 1976 tot en met Rock Or Burst uit 2014. Alle krakers die AC/DC tot hun legendarische status hebben verheven, als Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, Let There Be Rock en Thunderstruck, komen langs met daarnaast enkele obscure pareltjes voor de liefhebber. AC/DC UK bestaat uit professionele muzikanten die net zo makkelijk in een kleine club spelen als op een gigantisch festival. Zo speelden ze o.a. op CoverFest (PL), Paaspop / Grolsch Festival (NL), Mockfest / Tribfest / Mathew Street Festival (UK), maar ook in historische zalen als the Liverpool Cavern Club, Glasgow ABC. AC/DC UK heeft ‘the looks’, ‘the sound’ en ‘the attitude’ van het origineel en is daarmee met recht een tribute to AC/DC!

Metallica by Present Danger
Met de start in 2005 is Present Danger in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Metallica tributes van de Benelux en Duitsland. Present Danger weet onder leiding van gitaarvirtuoos en leadzanger Thijs de Jong een ongelooflijk hoog niveau te halen. Dit in combinatie met passie, nauwkeurige sounds en een sterke podiumpresentatie heeft de band zich via indrukwekkende optredens op gerenommeerde festivals en poppodia opgewerkt tot één van de toonaangevende acts in het tribute-circuit. In het jaar 2007/2008 besloot de band om zich in te schrijven voor de landelijke bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’. Dit werd een groot succes voor de band waarbij, in de aanloop naar de finale, vette podia als, MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven, 013 Tilburg en PARADISO Amsterdam werden aangedaan. Uiteindelijk werd deze Metallica tribute in de landelijke finale in stadion de Vechtse Banen te Utrecht gekozen tot winnaar. Daarnaast mocht Thijs de Award van beste gitarist in ontvangst nemen. Sindsdien speelt Present Danger in het hoogste segment van de tribute festivals in de Benelux en Duitsland. De prijs voor het winnen van The Clash of the Cover Bands was onder meer de opname van een single met videoclip. Dit resulteerde zelfs in een tweetal single-opnames met de eigen nummers: Dark Visions / Alcohol en Iron Rain / Freeze To Death. Met beide single’s werd een MEGA Top 100 notering behaald in respectievelijk 2009 en 2010. Tijdens haar optreden zullen niet alleen de grootste hits als Enter Sandman en Nothing Else Matters voorbij komen, maar ook de beste albumnummers uit de rijke geschiedenis van Metallica.

Guns N’ Roses/Slash by Slash N’ Roses
Vijf doorgewinterde muzikanten brengen een Nederlands eerbetoon aan Guns N’ Roses en levende gitaar legende Saul Hudson, beter bekend als ‘Slash’! Slash N’ Roses zet een daverende show neer met spetterende uitvoeringen van de beste songs die Slash in zijn carrière gemaakt heeft. De setlist van Slash N’ Roses bevat daarmee de grootste hits van Guns N’ Roses als Welcome To The Jungle, November Rain, Sweet Child O’Mine en de betere album nummers. Daarnaast komen uiteraard ook de beste songs van Slash’s Snakepit, Velvet Revolver en het ‘solo’ album “Slash” voorbij. Met afzonderlijk vele jaren live- en studio ervaring delen de mannen van Slash N’ Roses dezelfde liefde en passie voor stevige muziek en het werk van Slash in het bijzonder.

Flora Boskoop, Parklaan 4 in Boskoop, opent haar deuren om 19.30 uur. Het programma begint om 20.30 uur.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ