Win kaarten voor Metal May-Hem bij MFC Coevorden

Facebookrssmail

Zaterdag 15 juni trekt de organisatie van het MFC Coevorden de stoute schoenen weer aan. Na de bekende festivals van weleer zoals Metalblast en Boer-Area in de jaren negentig, wordt er wederom een poging gedaan om een nieuw festival op poten te zetten. De wens om een evenement te houden in de buitenlucht naast Metalfront ’s clubgebouw is altijd blijven sluimeren, en in 2014 is ‘MFC Outside’ geboren. Met een zesde editie op komst lijkt dit evenement meer dan levensvatbaar.

Een voorstel halverwege 2018 voor een nieuw metalfestival in de buitenlucht bleek iets te hoog gegrepen, maar na enig overleg heeft de organisatie besloten een indoorfestival te houden. Dus voor het eerst in de historie van het Metalfront staan er op één dag zeven bands op het podium binnen. De bands die op het programma staan zijn: Craneium, (die momenteel de beste stoner/fuzz/doom metal band wordt genoemd in Finland), Troops of Doom, The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah en Indrid Cold, allen afkomstig uit Nederland. Later op de dag bestijgt ook het uit België afkomstige Hedonist het podium. De headliner is niemand minder dan ‘For I Am King’ de nieuwe sensatie uit onze hoofdstad Amsterdam.

For I Am King

For I Am King maakt recht-toe-recht-aan Gothenburg melodic metal met een modern Amerikaans randje. Het thema van de band is de “I” factor een upgrade tot versie 3.0 van de veel gezochte X-factor. Tja, onverklaarbaar of niet de muziek van For I Am King slaat in als een bom en weet tegelijkertijd ook het nodige kippenvel te bezorgen. Dit dankzij goed riff- en soleerwerk van beide gitaristen een bassist die tekeer kan gaan als een waanzinnige, strakke drumpartijen en de brute vocalen van frontvrouw Alma, die eenmaal op het podium, de huid van je botten screamt.

De heren en dame van For I Am King timmeren al jaren hard aan de weg en hebben een aardige reeks met concerten en festivals achter hun naam staan. Waaronder ESNS, With Full Force en Fortarock en deelden ze het podium met Charm the Fury, In This Moment, Magnacult en Arch Enemy. Met optredens op de festivals, Jera On Air, Dokk’em Open Air en Wacken Open Air die nog in het verschiet liggen bewijzen ze dat ze nog lang niet klaar zijn.

Zaterdagmiddag 15 juni opent het Metal Front Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. Jij kan daar bij zijn. Als mediapartner mag RockMuZine kaarten weggeven voor dit geweldige festival. Win door RockMuZine te liken op Facebook en ons onder de Facebookpost te laten weten met wie je wil gaan. Tip: tag die persoon en laat hem/haar ook mee doen!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ