Happy birthday Mark Hunter

Facebookrssmail

Mark Hunter werd geboren 26 mei 1977 en is een Amerikaanse muzikant, blogger, fotograaf en was de zanger van de heavy metal band Chimaira.

Mark Hunter begon met Chimaira in 1998. De band heeft verkocht meer dan een miljoen albums wereldwijd en hebben scoorde goed op de Amerikaanse Billboard 200 Chart. In 2013 kwam het album ‘Crown of Phantoms’ binnen op nummer 54 door de verkoop van meer dan 7400 exemplaren in zijn eerste week van release. Mark] Hunter was een van de belangrijkste songwriters voor Chimaira en wordt beschouwd als de bandleider. Behalve de vocalen assisteerde Mark met de gitaaropnames, artwork concepten en album productie.

Hij was de enige originele lid van Chimaira na het vertrek in 2010 en 2011 van drummer Andols Herrick en gitarist Rob Arnold.

De muzikale stroming die in gang is gezet door Chimaira wordt vaak omschreven als New Wave Of American Heavy Metal, waarmee gerefereerd wordt naar de muzikale ontwikkeling die de metal in Engeland begin jaren 80 onderging. Toen werd het nieuwe geluid van baanbrekende bands als Iron Maiden en Saxon omschreven als New Wave Of British Heavy Metal.

In 2013 bracht Chimaira, na een aantal bezettingswisselingen de laatste jaren, het album Crown Of Phantoms uit. Chimaira is in 2014 ter ziele gegaan.

RockMuZine feliciteert Mark met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ