Iron Guard – Towards Victory

Facebookrssmail

Op 13 mei bracht de Heavy Metal band Iron Guard hun tweede album ‘Towards Victory’ uit via Heather Tribes Power. De band is opgericht in 2008 en na verschillende line-up wisselingen is ‘Towards Victory’ het eerste album met hun nieuwe zangerAndreas Bigom. ‘Towards Victory’ is volledig geproduceerd en gemixed door gitarist Mads Laursen.

Album begint interessant met de melodieuze instrumentale opener ‘Desertion’, gevolgd door de track ‘A Second Sun’. In het begin is de vocalstijl van Bigom even wennen, maar ‘A Second Sun’ heeft interessante koortjes en een prima gitaarspel. Gek genoeg doet de muziek je meteen denken aan onze eigen Heidevolk.

Tracks als ‘Strangers in Hell’, ‘Free Again’, ‘Wild Fire ‘Pride’, en symfonische ‘Sentenced’ zijn stuk voor stuk uitmuntende tracks met prima vocalen, prima afwisseling tussen Heavy Metal en Folk Metal, interessante koortjes, en vooral heerlijk gitaarspel met prima ondersteunende Basslijnen en doorstuwend drumspel.

‘Heroic Return’ en ‘Tyrant of War’ zijn tracks met zo’n lekkere typische 80’s Heavy Metal vibe. Titeltrack ‘Towards Victory’ is een lekkere track, maar eindigt ook zo abrupt, dat je nauwelijks in de gaten hebt dat hiermee ook het album is afgelopen. Een onbekend juweeltje van een schijfje. ‘Towards Victory’ is een van die onontdekte pareltjes die vragen om een luisterbeurt van een wat groter publiek. Juist doordat de productie in eigen hand is gehouden maakt dit album zo lekker fris.

Mad Laursen heeft echt duidelijk voor ogen wat hij met Iron Guard wil en hoe dit hoort te klinken. Op ‘Towards Victory’ is een interessante mix te horen van Classic Heavy Metal, Folk Metal, en Symfonische Rock. Interessant en de moeite waard om eens te beluisteren voor fans van Heidevolk, Warlock, Halloween, en Ghost. (97/100) (Heather Tribes Power)

Tracklist Towards Victory

  1. Desertion
  2. A Second Sun
  3. Strangers in Hell
  4. Free Again
  5. Wild Fire Pride
  6. Sentenced
  7. Heroic Return
  8. Tyrant of War
  9. Storm The Walls
  10. Towards Victory

Line Up Iron Guard

Mads Laursen – Gitaar
Andreas Bigom – Vocals
Jeppe Campradt – Gitaar
René Lund – Drums
Søren Rosendahl – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ