Carousel Kings – Plus Ultra

Facebookrssmail
Carousel Kings – Plus Ultra

De sinds 2009 met de regelmaat van de klok EP’s en CD’s releasende Amerikaanse poppunkers Carousel Kings heeft een nieuwe: ‘Plus Ultra’. Daarover later meer, eerst wat achtergrond info. De  band begon dus in 2009 met de release van hun gratis verkrijgbare EP ‘Here Comes Trouble’. Full-length album ‘Speak Frantic’ volgde in 2010. De band tourde de jaren erna veelvuldig door de USA. Pas na album ‘Unity’ in 2015 gaat het beter lopen. Tours door USA, Canada en Japan volgen, onder meer als onderdeel van de succesvolle Vans Warped package. In 2017 worden de mannen getekend door Victory Records en deze maatschappij brengt ook de nieuwe ‘Plus Ultra’ uit. 

De muziek valt niet helemaal in het doorgaans wat meer rockende RockMuZine-genre, maar bevat in ieder voldoende gitaren om hem hier toch kort te bespreken. De cd is in een prachtige hoes gestoken, een mooi kleurrijk schilderij, die overigens niet echt bij de skate-doelgroep past, maar wel vraagt om een vinyl release. Over de muziek kan ik kort zijn, poppunk is het, dus denk aan Green Day of een Blink-182. Eigenlijk zijn alle nummers te categoriseren als catchy, opzwepend, uptempo, poppy en meezingbaar. De gitaren klinken lekker bijtend en staan goed in de mix.

Zanger David Alexander heeft zo’n stem die je verwacht bij deze muziek en de productie is helemaal af. Opener en tiltelsong ‘Plus Ultra’ dekt de lading wat dat betreft helemaal, met een lekkere tempowisseling in het schreeuwende refrein (dat trucje zit in meer nummers). Opvolger ‘Move On’ heeft een gastzangeres met een klein rolletje. Verrassingen blijven verder uit, al is derde nummer ‘Shellshocked’ iets meer midtempo. Pas bij het zevende nummer ‘Great White Buffalo’ hebben we een soort van ballad, al slaat ook deze tijdens de refreintjes om in een uptempo song. Zowaar blijft nummer negen, ‘Shelter’, helemaal rustig en heeft het zelfs een gitaarsolo. Het rustpuntje van de plaat dus, jammer van het nogal flauwe chorus wat het een nogal saai nummer maakt. Toch maar weer rocken mannen! En dat doen ze in de afsluitende twee nummers weer op hun bekende opzwepende wijze. 

Kortom, een aardig album voor de liefhebbers van dit genre. Mij persoonlijk gaat het het ene oor in, het andere weer uit. Het zit catchy en aanstekelijk in elkaar, maar het beklijft verder niet echt. Maar dat is ook niet het doel schat ik zo in, hier moet een jong publiek gewoon live op uit zijn dak gaan!  (70/100 – Victory Records)

Tracklist

1. Plus Ultra
2. Move Slow
3. Shellshocked
4. Code Breaker
5. Ghost
6. Lock Meowt
7. Great White Buffalo
8. Truth Seekers
9. Shelter
10. Monarch
11. Jamais V

Bandleden

David Alexander (vocals)
Will Barovick (guitar, vocals)
Danny Wilkins (drums)
Cody Williams (bass, vocals)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ