Thorondir – Des Wandrers Mär

Facebookrssmail
Thorondir - Des Wandrers Mär

Na ruim 8 jaar bracht afgelopen april de Duitse Pagan Metal band Thorondir hun langverwachte derde album ‘Des Wandrers Mär’ uit. Behalve hun langverwachte album is ‘Des Wandrers Mär’ het eerste conceptalbum wat de band uitbrengt. Het verhaal gaat over een reiziger die over de wereld rondreist opzoek naar antwoorden en oplossingen om het einde der tijden te voorkomen. Thorondir brengt de plaat in hun eigen Duitse moerstaal.

Instrumentale bombastische ‘Prolog’ opener klinkt in elk geval veelbelovend. En de daaropvolgende track ‘Rache durch das Schwert’, ‘Fenriswolf’, ‘Dunkle Zeichen’, ‘Thoron’, en ‘Tiefe Narben’, weten een prima Folk Metal sound neer te zetten waarbij de focus vooral duidelijk ligt op de teksten in plaats van de muzikale Folk elementen.

Deze laatstgenoemde arrangementen zijn nauwelijks eraan toegevoegd, en de Folk sound wordt vooral benadrukt door het Heavy gitaarspel. Pas bij de track ‘Tiefe Narben’ worden er arrangementen uit de kast gehaald in de vorm van een ondersteunend fluitspel en wat bombastische Keys. Ook tijdens het instrumentale intermezzo ‘Den Göttern zu Ehr’ wordt het Folk stukje wat meer uitgebreid met dit keer vioolspel en keys.

‘In der Weite ein Licht’, ‘. Das Totenheer von Barathir’, ‘Durch des Adlers Augen ‘, ‘Schwarze Flut’, ‘Berserkerwut’ blijven hangen op hetzelfde niveau en daarmee kabbelt de plaat eigenlijk ongestoord verder. Volgens de line up zou er bij deze band ook een cleanvocalist aanwezig moeten zijn, maar deze hoor ik niet voorbijkomen op dit album. De band heeft met dit album een interessante plaat gemaakt.

Aan de growls van zanger Kevin Wienerl is inderdaad duidelijk te horen dat hij roots heeft in de Black Metal en weet dit op een uitstekende wijze in te voegen met de Folk Metal sound van Thorondir. Een organische productie en vooral een afwisselende sound door juist de nadruk te leggen op gitaarspel, bass, drums, en zang. Less is More bij Thorondir en die vaak overdreven Folk arrangementen hebben zij ook duidelijk niet nodig. Prima schijfje wat zeer zeker een kans verdiend bij de Folk Metal liefhebber. (90/100) (Trollzorn)

Tracklist Des Wandrers Mär

1. Prolog
2. Rache durch das Schwert
3. Fenriswolf
4. Dunkle Zeichen
5. Thoron
6. Tiefe Narben
7. Den Göttern zu Ehr
8. In der Weite ein Licht
9. Das Totenheer von Barathir
10. Durch des Adlers Augen
11. Schwarze Flut
12. Berserkerwut
13. Epilog 

Line Up Thorondir

Kevin Wienerl – Vocals (Growls)
Fabian Wienerl – Keys/Synth
Michael Ney – Lead Guitar, Vocals (Clean)
Florian Striegl – Bass
Dominik Hautmann – Rhythm Guitar, Vocals (Clean)
Alexander Göhl – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ