Happy birthday Robert Plant

Facebookrssmail

Robert Anthony Plant werd geboren in West Bromwich (Staffordshire) op 20 augustus 1948 en is een Engelse rockzanger, vooral bekend als zanger van Led Zeppelin. Led Zeppelin was een Engelse rockband, opgericht in 1968 door gitarist Jimmy Page, nadat hij als enige lid van de Yardbirds was overgebleven. Naast Page bestond Led Zeppelin uit Robert Plant (zang), John Paul Jones (bas en toetsen) en John Bonham (drums).

Na het einde van Led Zeppelin in 1980 ging Plant verder als soloartiest. In 1984 bracht hij met de semi-band The Honeydrippers een mini-album uit: ‘The Honeydrippers: Volume one’ met daarop de hit ‘Sea of love’. Hierop speelden onder andere ook Jimmy Page en Jeff Beck mee. Robert Plant werkt nog regelmatig samen met Page. In december 2007 gaven de nog levende leden Robert Plant, Jimmy Page en John Paul Jones, aangevuld door Jason Bonham, de zoon van de oorspronkelijke in 1980 overleden drummer John Bonham, een eenmalig reünie-concert van Led Zeppelin in het Londse O2-theater. Dit was opgezet als een eerbetoon aan de eerder dat jaar overleden Atlantic-directeur Ahmet Ertegün.

Ondanks het feit dat het concert een doorslaand succes werd, heeft Robert Plant naderhand in een interview voor de BBC-radio laten weten dat er wat hem betreft geen Led Zeppelin reünie komt. Enerzijds omdat hij andere muzikale paden aan het bewandelen is, anderzijds omdat hij zich te oud voelt voor een uitputtende wereldtournee.

Robert Plant is nog altijd actief in de muziek industrie. In oktober 2017 verscheen zijn elfde studio album ‘Carry Fire’.

RockMuZine feliciteert Robert Plant met zijn verjaardag.

Led Zeppelin:
Led Zeppelin (1969)
Led Zeppelin II (1969)
Led Zeppelin III (1970)
Led Zeppelin IV (1971)
Houses of the Holy (1973)
Physical Graffiti (1975)
Presence (1976)
In Through the Out Door (1979)
Coda (1982)

Solo albums:
Pictures at Eleven (1982)
The Principle of Moments (1983)
Shaken ‘n’ Stirred (1985)
Now and Zen (1988)
Manic Nirvana (1990)
Fate of Nations (1993)
Dreamland (2002)
Mighty ReArranger (2005)
Band of Joy (2010)
Lullaby and… The Ceaseless Roar (2014)
Carry Fire (2017)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ