Hatriot – From days unto darkness

Facebookrssmail

De fameuze Bay Area brengt in de jaren ’80 nogal wat geweldige thrashmetalbands voort, waarvan de meeste dezer dagen nog altijd bestaan. Maar ook in deze eeuw komen er nieuwe thrashbands uit die Bay Area. 1 Van die bands is Hatriot, opgericht in 2010 door een zekere Steve ‘Zetro’ Souza, elke thrashfan weet natuurlijk wel, dat hij de huidige zanger van Exodus is. En het sinds 2014 weer zanger zijn bij Exodus doet Zetro in 2015 besluiten om Hatriot te verlaten, 2 dingen tegelijk doen vindt hij blijkbaar niet werkbaar.

Ondanks meerdere bezettingswisselingen door de jaren heen, is de basis lineup in 2012 gevormd met, hoe bijzonder, 2 zoons van Zetro in zijn band, Cody op bas en Nick op drums, aangevuld met Kosta Varvatakis op gitaar. In 2013 komt het 1e studioalbum uit, Heroes of origin en 1 jaar later al de 2e, Dawn of the new centurion. Zetro’s vertrek heeft natuurlijk wel enige impact op de band, reden waarom een 3e album enkele jaren duurt. Cody heeft inmiddels de zang van zijn vader over genomen.

Nu komt dan ‘From days unto darkness’ uit en ook dit album is  niks meer en niks minder dan een onvervalste Bay Area thrasher. En denk je nu, Zetro weg, hoe zal Cody klinken, welnu, het is dat je nu weet dat Cody zingt, maar zonder die info zou je zweren dat Zetro toch dit album zingt, ongelofelijk hoe Cody’s stem op die van zijn ouweheer lijkt. Toch is Hatriot zeker geen regelrechte kopie van Exodus en Testament, omdat het veelvuldig voorkomen van blastbeats en in elk nummer bij de refreinen de grunts van Chuck Billy het album onderscheidelijk maken van de eerder genoemde Bay Area-giganten. Ik noem de vocalen van Billy expres grunts, want deze leunen wel heel erg dicht tegen grunts aan en klinken een stuk ruiger dan zijn vocalen in Testament en dit moet je wel liggen, persoonlijk heb ik er wel moeite mee om aan te wennen.

Muzikaal is het album dik in orde, met allemaal prima nummers welke in de al genoemde stijl van Exodus en Testament liggen. Tesamen met het prima muzikale vakmanschap en ook een prima productie brengt Hatriot een uitstekend derde album uit. Het is moeilijk om hoogtepunten te benoemen,, het album is van een continue hoog niveau. Als de grunts voor jou geen probleem zijn, dan kun je zeker wat punten bij de eindscore optellen. (83/100) (Massacre records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ