Happy birthday Desmond Child

Facebookrssmail

Desmond Child werd geboren in Miami, Florida op 28 oktober 1953 en is een Amerikaans musicus, tekstschrijver/componist en muziekproducent. De carrière van Desmond Child begon toen hij de softrockband Desmond & Rouge in 1975 oprichtte. De band droeg bij aan de film ‘Warriors’ met één nummer, ‘Last of an Ancient Breed’. Zangeres Maria Vidal verliet de band voor een solocarrière en had een hit in 1985 met het nummer ‘Body Rock’.

Na zijn carrière als artiest, legde hij zich toe op het schrijven en produceren van muziek. Hij werkt en heeft gewerkt met een grote verscheidenheid aan artiesten zoals KISS (o.a ‘I Was Made For Lovin’ You’), Aerosmith (‘Crazy’), Bon Jovi (onder andere ‘Livin’ on a Prayer’), Alice Cooper (Album: Trash met onder andere de hit ‘Poison’), Mariah Carey , Meat Loaf, Ricky Martin, Kelly Clarkson en anderen.

Bekende nummers die hij heeft geschreven zijn: ‘Livin’ on a Prayer’ en ‘You Give Love a Bad Name’ (beide van Bon Jovi), ‘Crazy’ (Aerosmith) en ‘Livin’ la Vida Loca’ (Ricky Martin).

In 1991 had hij een hit in de Amerikaanse Billboard Top 100 en 4 weken in de Nederlandse Tipparade met het nummer ‘Love on a Rooftop’.

RockMuZine feliciteert Desmond Child met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ