Faith No More komt naar Graspop!

Facebookrssmail

Nadat eerder al Iron Maiden, Judas Priest en Aerosmith als headliners op de 25ste XL-editie van Graspop Metal Meeting werden aangekondigd, voegt de organisatie daar met Faith No More een vierde klepper aan toe. De Amerikaanse band zal op vrijdag de main stage afsluiten. GMM XL vindt plaats van 18 tot en met 21 juni 2020 op het festivalterrein de Stenehei in Dessel.

De basis voor Faith No More werd gelegd in 1979 in San Francisco, Californië, maar de band kreeg pas drie jaar later zijn definitieve naam. Na een periode met verschillende zangers vond Faith No More in Chuck Mosley de ideale frontman met wie de band twee platen maakte. In 1989 – Mosley was toen al vervangen door Mike Patton – brak de band wereldwijd door met ‘The Real Thing’ en de hitsingle ‘Epic’, meteen de start van een bijzonder succesvolle periode.

Ook ‘Angel Dust’ (1992), ‘King For A Day… Fool For A Lifetime’ en ‘Album Of The Year’ (1997) scoorden veelvuldig eremetaal en bezorgden de band de absolute sterrenstatus. Toch kwam er een kink in de kabel en hield Faith No More het in 1998 voor bekeken. In 2009 kwamen de heren opnieuw bij elkaar voor een wereldtournee. In 2015 deden ze dat nog een keer over en kwam er ook nieuw platenwerk in de vorm van ‘Sol Invictus’. In 2020 trekken ze opnieuw langs ’s werelds grootste podia en staat een nieuw album op de planning.

Hoewel de muziek van Faith No More vaak als alternative metal of funk metal wordt aangeduid, is hun stijl zonder meer uniek te noemen. Weinig bands weten op zo’n inventieve manier de meest uiteenlopende invloeden in hun werk te integreren, terwijl Mike Patton de songs met zijn enorme vocale diversiteit naar een nog hoger niveau stuwt.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ