Edge Of Paradise verslaat corona met nieuwe tournee

Facebookrssmail

Edge Of Paradise een een van de eerste rockbands die weer gaat touren na de coronacrisis. De band, in 2011 gevormd door zanger / pianist Margarita Monet en gitarist Dave Bates, kennen we nog wel van het FemME in 2017, waar de Amerikaanse band haar internationale debuut maakte.

De female fronted band uit Los Angeles, rondom de mooie Margarita Monet stond daar tesamen met bands als Mayan en Delain, en tourde vorig jaar nog met Sonata Arctica, waarbij de band onze 013 aandeed.

Het derde studioalbum van de band, ‘UNIVERSE’, werd op 8 november uitgebracht via Frontiers Records. Het album is geproduceerd door Mike Plotnikoff (Halestorm, Three Days Grace) en gemixt door Jacob Hansen (Amaranthe, Volbeat …).

Edge Of Paradise heeft hiervoor alles uit de kast getrokken en geeft hierbij aan na ‘Mask’ (2011), ‘Immortal Waltz’ (2015) en ‘ALIVE’ (2017) klaar te zijn voor complete werelddominatie. Of in ieder geval een diepgewortelde plek in de female-fronted symphonische metal-scene. Naast bands als Delain, Nightwish en Within Temptation zal dat wel gaan lukken, zeker gezien Margarita’s uitzonderlijk brede stembereik. Met de Industrial-invloeden en klassieke elementen, maakt het unieke van de band een welkome aanvulling in het symfonische metal-landschap.

Momenteel bereidt de band zich voor op hun Amerikaanse en Canadese tour ter ondersteuning van Hammerfall en Beast In Black en laten we hopen dat de band in 2021 ons land weer aandoet met een nieuw album. Tot die tijd moeten we het doen met ‘Universe’. Absoluut niet verkeerd, getuige titeltrack ‘Universe‘:

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ