Hellevate – Krampusnacht

Facebookrssmail

Tal van bands heb je niet op je netvlies ook al begeven die bands zich wel binnen de kaders van één van je favoriete genres in de metal, in mijn geval o.a. thrash metal. Eén van die bands is het Amerikaanse Hellevate, Kansas City, Missouri. Hellevate is al actief sinds 2007, heeft al heel wat bezettingswijzigingen ondergaan, heeft twee EP’s uitgebracht en in 2012 en 2016 een full-album, om dan nu weer een EP uit te brengen.

De stijl is dus thrash, in aanvang was dit nog een mix van death en thrash, maar is in de loop der tijd dus naar de thrash doorgeslagen en daarbij moet je dan bij de snellere passages o.a. denken aan Exodus. Zelf noemen ze een karrevracht aan oldschool heavy en thrashmetalbands op als invloeden.

De titel van deze EP is ‘Krampusnacht’, een intrigerende titel en omdat er geen bio is bijgeleverd, maar eens op internet gaan snuffelen, wat ‘Krampusnacht’ zoal inhoudt. Het blijkt dat Krampus een beestachtige demon is uit de folklore van de Alpen-regio’s en dat deze zich manifesteert in de eerste twee weken van december en een behoorlijke vergelijkbaarheid heeft met wat er rond Sinterklaas gebeurt.

Maar, terug naar de muziek, deze is toch het belangrijkst, de zeer korte EP beslaat twee nummers welke beiden lekkere gitaarriffs en groovende ritmes bevatten, met name het titelnummer is een geweldig heerlijk pompende track, ‘Prepare for war’ is een nummer met zowel midtempo als hele snelle stukken. Voor een eigen productie is het een heel behoorlijk klinkend mini-album.

Een score aan een productie voor slechts twee nummers toekennen doe ik niet, maar als er een vervolgalbum komt met nummers in dezelfde stijl en kwaliteit, dan houd ik mij aanbevolen, met elke keer meer beluisteren begint het naar meer te smaken. (Eigen productie)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ