Happy birthday Marilyn Manson

Facebookrssmail

Marilyn Manson, pseudoniem en alter ego van Brian Hugh Warner, is geboren in Canton, Ohio op 5 januari 1969 en is een Amerikaanse zanger. Hij is de leadzanger van de gelijknamige groep (Marilyn Manson). Marilyn Manson is een samenvoegsel van Marilyn Monroe en Charles Manson. Hij gaf zichzelf de titel ‘antichrist superstar’, en is een veelbesproken figuur uit de jaren 90.

Hij verhuisde op achttienjarige leeftijd naar Fort Lauderdale (Florida), waar hij werkte als muziekjournalist. Dankzij deze baan kwam hij in contact met Trent Reznor, de zanger van Nine Inch Nails, die hem later nog zou helpen. In 1989 raakte Manson bevriend met gitarist en verstoteling van de maatschappij Scott Putesky, en ze besloten een band te vormen, genaamd Marilyn Manson and the Spooky Kids, wat later gewoon Marilyn Manson werd. Manson had een relatie met actrice Rose McGowan en was een jaar getrouwd met burlesque naaktmodel Dita Von Teese, die eind 2006 een verzoek tot scheiden indiende. Ook zijn relatie met actrice Evan Rachel Wood liep in 2010 op de klippen.

PJ