Cianide – Unhumanized

Facebookrssmail

Cianide is een Amerikaanse Death Metal band opgericht in 1988. Ze lopen dus al ruim 30 jaar mee. In die 30 jaar zijn ze niet echt productief geweest. 3 full-length albums hebben ze gemaakt en deze krap een half uur durende EP is dus hun laatste werkstuk. Cianide prefereert dus overduidelijk kwaliteit boven kwantiteit. ‘Unhumanized’ wordt uitgebracht door Hells Headbangers Records en bevat 5 degelijke Death Metal nummers die op ‘Traitors’ na allemaal ruim boven de 5 minuten klokken.

Het tempo op ‘Unhumanized’ ligt over het algemeen vrij laag. Af en toe wordt het tempo wat opgevoerd zoals in openings-track ‘Serpent’s Wake’, wat samen met ‘Unhumanized’ de 2 nummers zijn die er bovenuit steken. Het titelnummer ‘Unhumanized’ had zo op ‘Morbid Tales’ van Celtic Frost of Apocalyptic Raids’ van Hellhammer kunnen staan. Wat een klassenummer!

Iedereen die de (oude) Celtic Frost en Hellhammer goed vindt kan deze schijf met een gerust hart aanschaffen. Overwegend trage loodzware ouderwetse Death Metal met een moderne productie. Niks mis mee. Nu maar hopen dat Cianide ons niet weer meer dan 5 jaar laat wachten op hun volgende album. (82/100) (Hells Headbangers)

Tracklist

1 Serpent’s Wake (5:17)
2 Unhumanized (6:16)
3 Weapon Of Curse (5:33)
4 Traitors (2:50)
5 Shadow Of The Claw (5:56)

Line Up

Scott Carroll – Guitars
Mike Perun – Vocals/Bass
Andy Kuizin – Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ