Slash geeft een update over het nieuwe Guns ‘N Roses album

Facebookrssmail

De recente tour van Guns ‘N Roses werd niet voor niets de ‘Not in this Lifetime Tour’ genoemd. Slash en Axl Rose communiceerden jarenlang niet met elkaar wegens creatieve en persoonlijke geschillen. Tijdens hun concerten van de afgelopen jaren werd de helft van de band weer herenigd, maar hoe zit het ondertussen met het nieuwe album?

De opmerkingen van Slash

Er werd ondertussen bevestigd dat er een nieuw album in de maak is. Slash maakte onlangs enkele opmerkingen over de ontwikkelingen ervan.

De studio is de plek waar de geschillen en opmerkingen tussen Axl en de rest van de band plaatsvonden. Na ‘Appetite for Destruction’ waren Slash en Axl het vooral niet eens over de band en het geluid. Het feit dat ze weer samen een het toeren zijn is een grote stap en samen aan een album werken al zeker.

Slash is niet zeker hoe ze een album in de muziekwereld van vandaag zullen uitbrengen, maar hij lost wel dat er ‘iets gebeurt’. Hij heeft vooral zijn bedenkingen over de werking van de muziekindustrie: “Ik kan geen concrete informatie geven. Er gebeurt iets, maar er zijn geen bijzonderheden. Het komt vooral door de aard van de industrie op dit moment. Hoe moeten we dit aanpakken? Ik bedoel, er is materiaal en we zijn aan het opnemen, maar we zijn niet helemaal zeker waar we eigenlijk mee bezig zijn. “

Eind vorig jaar bevestigde Slash al dat er meer muziek van de band zou worden uitgebracht, maar hij vergeleek de muziekindustrie van nu met het ‘wilde westen’ waarin er geen concrete formule is om een album uit te brengen.

Rose heeft persoonlijk niet veel te zeggen over nieuw materiaal, maar bassist Duff McKagan bevestigde dat de zanger aan nieuwe nummers voor de band werkt. McKagan nam zelfs het woord ‘magnifiek’ in de mond.

Not in this lifetime

Guns N’ Roses gaat weer de baan op vanaf 31 januari tijdens de volgende fase van de Not In This Lifetime-tour. Ze spelen dan in de American Airlines Arena in Miami. Later keren ze naar het Verenigd Koninkrijk en Europa voor meer shows. Schrijf zondag 21 juni alvast in je agenda, want dan geeft deze legendarische band het beste van zichzelf op Pinkpop 2020. Kom alvast in de sfeer door de oude nummers van Guns N’ Roses op repeat te draaien of laat je helemaal gaan op een spannende Guns ’N Roses gokkast.

Foto (c) Dirk van den Heuvel

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ