Slayer – Dynamo, Eindhoven 28-05-1985

Facebookrssmail

Eén van mijn allereerste concerten. Ik en mijn bijna buurjongen en schoolgenoot Barend, beiden pas 15 jaar oud, worden door de vader van Barend, Frits (helaas niet meer onder ons) naar Eindhoven gereden. We worden recht voor de Dynamo afgezet en je ziet Frits bedenkelijk kijken naar al die langharige mannen met leren jacks en spijkerbanden en battlejacks. Ietwat bezorgd rijdt hij weer terug naar Budel in afwachting van het einde van het concert om ons weer op te halen.

Barend en ik genieten met volle teugen. Destijds nog geen leeftijdsgrens voor alcohol te kopen dus als eerste een biertje bestellen en wat rond te kijken. Toch wel enigszins geïntimideerd aangezien we verreweg het jongste zijn van iedereen. Het is lekker weer en opeens komt Tom Araya naar buiten gelopen. Barend en ik grijpen al onze moed bij elkaar en beginnen een praatje met’m. Hij is ook duidelijk onder de indruk van alles, nog geen 25 jaar en voor het eerst in Europa. Hij vertelt ons dat hij het nauwelijks kan beseffen en dat hij er ontzettend veel zin in heeft.

Na dit korte gesprekje bestellen Barend en ik nog een biertje en gaan we vast de zaal in om een goede plek te bemachtigen aangezien we ook nog niet echt tot de grootsten behoren met onze 15 jaar. De zaal is nog vrijwel leeg en Barend en ik nestelen ons ergens links vooraan het podium in de hoop dat we niet verdrongen worden als de zaal straks vol loopt. Naarmate het begin van het concert nadert loopt de Dynamo voller en voller.

Een paar wat oudere Dynamogangers zien ons staan en vinden het blijkbaar wel aandoenlijk dat wij als twee jonge gasten hier ook staan. Aangezien we vrij weinig zien tillen ze ons op een verhoging waar we net met zijn tweeën op kunnen staan. We kunnen nu alles uitstekend zien.

Geen voorprogramma maar 19 nummers lang alleen maar krakers van ‘Show No Mercy’ en het toen net uitgebrachte ‘Hell Awaits’. Ook de geweldige EP ‘Haunting The Chapel’ wordt niet vergeten. Vanaf het eerste nummer ‘Hell Awaits’ tot en met afsluiter ‘Kill Again’ gaat de Dynamo volledig uit zijn dak. De stagedivers en crowdsurfers zijn ontelbaar en iedere aanwezige beseft dat dit een bijzondere avond wordt en dat Slayer deze kleine clubs in no time zal ontgroeien. Na deze geweldige ervaring springen Barend en ik van onze verhoging af en wachten we tot Frits ons weer komt ophalen. De gele poster scheur ik ondertussen van de WC af en hangt nog steeds op mijn zolderkamer. Ook dit concert is volledig terug te kijken op YouTube.

Line up

Dave Lombardo – Drums
Tom Araya – Bass/Vocals
Jeff Hanneman – Guitars
Kerry King – Guitars

Setlist

1 Hell Awaits
2 Aggressive Perfector
3 Captor Of Sin
4 Praise Of Death
5 Haunting The Chapel
6 The Final Command
7 Crypts Of Eternity
8 Necrophiliac
9 Black Magic
10 Die By The Sword
11 Hardening Of The Arteries
12 Fight Till Death
13 The Antichrist
14 At Dawn They Sleep – Drumsolo –

15 Show No Mercy (1e toegift)
16 Evil Has No Boundaries

17 Chemical Warfare (2e toegift)
18 Kill Again 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ