Dynamo Open Air 1988 – Eindhoven

Facebookrssmail

Vanwege o.a. het grote succes van de 1e DOA-versies is de organisatie genoodzaakt om uit te wijken naar een andere locatie dan die van het parkeerterrein aan de Smalle Haven in het centrum van Eindhoven. De nieuw gevonden locatie is die van de Kunstijsbaan aan de rand van de stad.

Met de aankondiging dat Paradox, Sabbat, Toxik, Candlemass, Laaz Rockit en Exodus zullen optreden staat voor onze groep metalfans als een paal boven water, dat wij daar bij willen zijn.

Gezien de wat minder goede ervaringen bij de vorige versie met wildkamperen in de auto op dat parkeerterrein besluiten we toch maar met zijn allen op een echte camping te overnachten.

Net als de vorige DOA-editie gaan we al op zaterdag heen, want zaterdagavond treedt dan Toxik op in Dynamo, Toxik heeft dan net het waanzinnige thrash-album ‘World circus’ afgeleverd en hun 1e optreden in Nederland willen we natuurlijk bij zijn. En het optreden wordt net zo memorabel dan dat van Testament een jaar eerder in de Dynamo, headbangen als een bezetene, de stagedivers vliegen af en aan, de mannen van Toxik kijken hun ogen uit.

De volgende dag wordt gebruikt om bij te komen en te luieren op de camping, uiteraard onder het genot van het nodige gerstenat. ’s Avonds met de bus naar Eindhoven om met name in de Altstadt te vertoeven en een enkele andere tent waar onze muziek gedraaid wordt. De nacht wordt een minder prettige, want wij worden te luidruchtig bevonden en na een kansloze waarschuwing moeten wij van de camping af. Zo rond een uur of 3 pikt de politie ons op en worden we langzaam rijdend achter de politie aan naar een parkeerplaats geleid waar we geacht worden te overnachten, een flink eind van de bewoonde wereld af. Bizar, dat de chauffeurs met ook een enorme stoot drank achter de kiezen, toch achter het stuur moeten stappen, een verhaal goed voor het sterke verhalen-boek zullen we maar zeggen.

De dag van het festival zelf zijn wij na niet heel veel slaap dan ook niet heel erg fit, gelukkig is het dat jaar heel mooi weer en kunnen we op gezette tijden bijkomen op het prachtige terrein van de Kunstijsbaan. De entree van het festival was deze keer niet meer gratis en we moesten maar liefst 1 gulden betalen, jawel, 1 hele gulden. Wij waren zo ongeveer 1 van de eerste bezoekers op het terrein, want met de genoemde lineup wilden wij geen minuut missen van deze stuk voor stuk geweldige bands.

Over de optredens kunnen we allen maar zeggen, dat de hele dag een aaneenschakeling is van gelukzaligheid. Sabbat, Paradox en Toxik hebben dan net hun debuut-album uitgebracht, stuk voor stuk knallers van albums en willen maar wat graag hun debuut presenteren aan het dolenthousiaste publiek. Laaz Rockit, Candlemass en Exodus hebben al meer sublieme albums uitgebracht, waar Laaz Rockit al enige tijd in Nederland de ultieme feestband is, Candlemass met de in monnikspij geklede zanger Messiah Marcolin geweldige meeslepende doommetal presenteert en Exodus met hun nieuwe zanger Steve ‘Zetro’ Souza de meute na een warme en vermoeiende dag weet op te zwepen tot nog grotere hoogten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ