Magick Touch – Heads Have Got To Rock ‘n Roll

Facebookrssmail
Magick Touch - Heads Have Got To Rock 'n Roll

Hopelijk klinkt het album beter als de bandnaam en oogt het allemaal beter dan de hoes, was mijn eerste gedachte toen ik dit album onder mijn neus geschoven kreeg. Maar gelukkig heeft dit gezelschap uit Noorwegen mij positief kunnen verrassen met inmiddels hun derde album ‘Heads Have Got To Rock ‘n Roll’.

Magick Touch is een band die duidelijk hun muzikale inspiratie uit de jaren 70 , maar nog meer uit de jaren 80 Rock en Hard Rock haalt. Nummers als ‘Ready For The Quake’ en ‘Watchman’s Requiem’ hadden zeker niet misstaan op bijvoorbeeld het laatste Whitesnake album. ‘Phantom Friend’ heeft een duidelijke Grunge sfeer, terwijl Magick Touch met een nummer als ‘Bad Decisions’ ook een poprock achtig geluid neerzet.

Jaren 80 Glamrock wordt ook zeker niet vergeten, met tracks als ‘To The Limit’ en ‘Daggers Dance’. Dit zouden perfecte ‘MTV’ hits geweest zijn voor bands als een Cinderella of een Poison eind jaren 80. Persoonlijke favoriet zit hem in het staartje van dit album met ‘Doomsday I’m In Love’. Dit is een heerlijk Black Sabbath achtig nummer ,uit de Tony Martin periode’ met een lekkere vette ‘Tony Iommi riff’.

De diversiteit maakt dit album toch wel interessant voor de Classic Rocker en de liefhebber van de jaren 80 hardrock. Zeker een aanrader om dit album eens te gaan beluisteren. (75 / 100) (Edged Circle Productions)

Lineup:

Guitar / Vocals : HK Rein
Bass / Vocals : Christer Ottesen
Drums / Vocals : Bard Nordvik

Tracklist:

01. (This Isn’t) Your First Rodeo
02. Watchman’s Requiem
03. To The Limit
04. Love Is A Heart Disease
05. Ready For The Quake
06. Bad Decisions
07. Phantom Friend
08. Waiting For The Parasites
09. Daggers Dance
10. Doomsday I’m In Love

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ