Eindelijk nieuwe single Incubus

Facebookrssmail

IncubusDe Amerikaanse alternatieve rockband Incubus keert na vier jaar afwezigheid terug met hun nieuwe single ‘Absolution Calling’. deze week werd op VEVO een psychedelische ‘lyric video’ van de single gelanceerd. Het nummer is afkomstig van de EP ‘Trust Fall (Side A)’ dat op vrijdag 20 maart verschijnt.

De single ‘Absolution Calling’ wordt door de bandleden omschreven als het nieuwe geluid waar Incubus anno 2015 voor staat. Plannen voor een nieuw album waren er niet, zo vertelt oprichter en gitarist Mike Einziger aan het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard. De band was wel aan het schrijven en opnemen van nieuwe muziek en zo ontstond het idee om twee losse EP’s uit te brengen, die samen een volwaardig album vormen.

De EP’s worden uitgebracht in het jubileumjaar 2015. Het is precies twintig jaar geleden sinds de band rondom Brandon Boyd (zang), Mike Einziger (gitaar), Ben Kenney (bas), Jose Passilas (drums) en Chris Kilmore (turntables/ keyboard) hun debuutalbum ‘Fungus Amongus’ uitbracht. Er volgden nog zes studioalbums die bekroond werden met goud, platina en dubbel-platina. Het laatste album ‘If Not Now, When?’dateert uit 2011. Incubus scoorde internationaal grote hits met ‘Drive’ (2000), ‘Megalomaniac (2003), ‘Anna-Molly’ (2006) en ‘Love Hurts’ uit 2008.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ